" Samen Spanje ontdekken "

10 meest onverwachte bestemmingen in Spanje

bestemmingen in Spanje

1 Pueblos Blancos – pittoreske witte steden van Andalusië

 

Pueblos Blancos Andalusie

De eerste van de onverwachte bestemmingen in Spanje zijn de witte dorpjes die op de ruige heuvels in het midden van Andalusie lijken, lijken de zwaartekracht bijna te trotseren. Oude boerendorpen, waarvan velen in verval raakten doordat de jongere generatie naar de steden trok op zoek naar werk. Nu hebben zowel de lokale bevolking als buitenlandse bezoekers hun charme herontdekt en de smalle straatjes, witgekalkte huizen, mooie oude kerken en met bloemen bezaaide pleinen zijn hersteld.
Bijzonder mooie dorpjes zijn Grazalema, Vejer de la Frontera en Arcos de la Frontera.

 

2 San Sebastian – de chique badplaats aan de kust

san sebastian

 

San Sebastian in Spaans Baskenland is een kleine maar verfijnde stad met goudkleurig zand en puur blauwe oceanen. Deze stad heeft een allure, van de prachtige eetcultuur tot de verbazingwekkende architectuur tot de weelderige stranden die de stad omringen. Deze locatie is onbetwistbaar een van ‘s werelds belangrijkste voedselbestemmingen. Als u op zoek bent naar een van de mooiste plekken in Spanje om pintxos te proberen, wat de Baskische versie van tapas is, bent u op de juiste plek wanneer u San Sebastian bezoekt.

 

3 Ronda – de spectaculaire bergstad

Tajo Gorge Ronda

In het hart van de Serrania de Ronda, zit Ronda; een prachtige bestemming in Spanje, omringd door levendige riviervalleien met een bevolking van ongeveer 35.000 mensen. Ronda is verreweg een van de meest bezochte plaatsen in Spanje. Waarschijnlijk vanwege de nabijheid van Malaga, een populaire vakantiebestemming voor jonge volwassenen. De stad zelf is de op twee na best bezochte stad in Andalusië en biedt vele opwindende bezienswaardigheden. De brug Puente Neuvo nam 42 jaar om te bouwen en sluit zich aan bij de oude Moorse stad en de nieuwere El Mercadillo delen van de stad. Samen met de diepe kloof die het overspant, is het het beroemdste oriëntatiepunt van Ronda en is het perfecte avontuur voor het verkennen van vakantiegangers.

 

4 Picos de Europa – enkele van Europa’s meest spectaculaire berglandschappen

Het natuurlijke landschap van Spanje – van de zandige kustlijn tot de uitgestrekte vlaktes – is constant verrassend, maar de hoge bergtoppen van de Picos de Europa zijn zonder twijfel de meest spectaculaire en gemakkelijk een van de mooiste plekken om te bezoeken in Spanje. Steile bergtoppen, groene valleien en woeste rivieren zorgen ervoor dat deze brok van Noord-Spanje perfecte wandel- en avonturengebieden zijn – wildwatervaren en sneeuwschoenwandelen zijn bijzondere favorieten. Er zijn enorm veel dieren in het wild waaronder de met uitsterven bedreigde Cantabrische bruine beer en wolven.

 

5 Zaragoza – geboortestad van de kunstenaar Goya

Zaragoza

Zaragoza, de hoofdstad van de regio Aragon in Noordoost-Spanje, is de perfecte stad voor elke liefhebber van geschiedenis of architectuur. De stad staat vol met musea en een behoorlijk aantal religieuze bezienswaardigheden, evenals prachtige straatkunst die overal vlakke paden bedekt. Het meest iconische gebouw in deze stad is zonder twijfel de Basilica del Pilar, die schilderijen bevat gemaakt door Goya, een beroemde schilder uit de regio Aragon. Je kunt niet alleen dit prachtige gebouw van de buitenkant en van binnen zien, je kunt ook naar de top van de klokkentorens reizen om alles vanaf 60 meter omhoog te zien. Het uitzicht vanaf die hoogte is niets minder dan adembenemend.

 

6 Playa del Silencio – een van de mooiste stranden van Spanje

De pure schoonheid van Playa del Silencio in Asturië is zeker een bezoek waard. Het heldere water lijkt op elk moment van de dag de lucht weer te geven en de vloeiende curve van de klif zorgt voor perfecte foto’s. In het Engels vertaalt “Playa del Silencio” zich in “Beach of Silence”, wat een toepasselijke naam is voor deze rustige plek. Je kunt naar de Playa del Silencio vanuit het dorp Castañares. Het is een lange wandeling, als je ervoor kiest om te lopen in plaats van met de auto te gaan, maar het is het waard. De kustlijn van Cudillero is uniek, met hoge kliffen en adembenemende eilandjes die spectaculair zijn.

 

7 Tarragona – een mooie havenstad, beroemd om zijn Romeinse ruïnes

bestemmingen Spanje

Tarragona, met de auto of de trein op ongeveer een uur van Barcelona , en slechts een paar minuten van Reus Airport. Deze architectonische stad was ooit de hoofdstad van het Romeinse rijk in Spanje. Tegenwoordig is het een plek die bruist van geschiedenis en cultuur, gekroond door de mediterrane blauwe luchten en omgeven door prachtige stranden. Het amfitheater van Tarragona ligt vlak bij de zee en er is iets heel unieks en verbazingwekkends aan de locatie. Terwijl je rondloopt in het amfitheater, direct achter je, zijn delen van Tarraco, een van de 9 wonderen van Unesco-werelden en erfgoed uit Catalonië.

 

8 Santiago de Compostela – de thuisbasis van een spectaculaire middeleeuwse oude stad

Bestemmingen in Spanje

De vele uitgestrekte gotische kathedralen van Spanje getuigen van de lang gevestigde christelijke tradities van het land. Misschien wel het meest betoverende is de uitgestrekte in Santiago de Compostela, de prachtige hoofdstad van de regio Galicië in het noordwesten van Spanje, die beroemd is om het hoogtepunt van de Camino de Santiago pelgrimsroute. Evenals ronddwalen in zijn historische steegjes en architectuur is de kathedraal een must-see attractie. Het is een enorm gebouw gesmoord in barokke wervelingen, standbeelden en stalagmieten. Misschien wel het meest opmerkelijke vergezicht is de westelijke gevel die de hoofdingang vormt, toegankelijk via een prachtige viervoudige trap. De kathedraal is ook de eindbestemming van de duizenden pelgrims die elk jaar de Way of St James trail volgen.

 

9 Toledo – oude en prachtige stad op een heuvel

Bestemmingen in Spanje

Toledo, gelegen in centraal Spanje, is een stad die door UNESCO werd uitgeroepen tot Werelderfgoed in 1986. Deze stad bezit een uitgebreide hoeveelheid cultureel erfgoed en staat bekend als de “Keizerlijke Stad” omdat het de belangrijkste locatie was als de rechtbank van Karel V, de heilige Romeinse keizer. Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden die bezoekers aantrekken, waaronder het Castillo de San Servando, het middeleeuwse kasteel in de buurt van de oevers van de Taag en de Infanterie Academie. Dit bijzondere kasteel is nog steeds trots en werd in 1874 tot nationaal monument uitgeroepen. Het begon zijn leven als klooster voordat het later werd bezet door Tempeliers.

 

10 Segovia – UNESCO-historische stad

Bestemmingen in Spanje

Segovia is een historische stad ten noordwesten van Madrid met een ongelooflijke architecturale erfenis, waaronder middeleeuwse muren, romaanse kerken, een oud koninklijk paleis en een gotische kathedraal. De Romeinen regeerden meer dan 700 jaar over Spanje en er zijn herinneringen aan hun aanwezigheid in het hele land. Misschien wel het meest opmerkelijke is het prachtig bewaard gebleven aquaduct in deze prachtige stad. ArugIt werd door de oude Romeinen gebruikt om water naar de stad te brengen. Een dubbelhoge reeks sierlijke bogen, hij is 2950 voet lang en wordt bij elkaar gehouden door het gewicht van de zwaartekracht op de zorgvuldig gesneden blokken waaruit hij bestaat. Er is helemaal geen mortel. Met zijn 167 bogen, op het hoogste punt, bereikt hij bijna 900 voet hoog – een ongelooflijke staaltje van techniek.

Bron: globalgrasshopper.com

 

Bestemmingen in Spanje.