" Samen Spanje ontdekken "

9 mooie kastelen in Andalusië

kastelen andalusie

Andalusië is altijd geliefd geweest vanwege de geografische ligging, vruchtbare landen en buitengewone klimaat. Dit heeft ertoe geleid dat veel imperia en grootmachten het wilden veroveren. Daarom werden er veel kastelen gebouwd om het te beschermen. Het is dus geen verrassing dat de kastelen in Andalusië zijn landschappen voorzien van grandioze silhouetten. Als je je fantasie de vrije loop wilt laten en een reis naar het verleden wilt maken in een unieke enclave, zorg dan dat je een route neemt die de beste kastelen in Andalusië omvat.

Je zult een andere manier ontdekken om van je vakantie te genieten.

1.  CASTILLO DE LA TORRE DE GUZMÁN, CONIL (CÁDIZ)

Torre de Guzmán en Conil de la Frontera, Cádiz

Conil is niet alleen een charmante badplaats, maar heeft ook een uniek fort waar de nieuwe stad in de 14e en 15e eeuw oprees, en vormde wat Plaza Mayor heette met zijn belangrijkste gebouwen: de Parochiekerk van Santa Catalina, de huizen van Cabildo, de Grammatical School en de belangrijkste huizen van de bedienden en meiden van het hertogelijke huis. Dit is de Guzmán-toren van Alonso Pérez de Guzmán, Guzmán de Goede, nadat hij door de stad aan hem was geschonken. We raden je aan deze plaats te bezoeken en meer te weten te komen over de geschiedenis van Conil terwijl je geniet van een heerlijke kegel gebakken vis.

Google Maps

2.  ALCAZABA DE MÁLAGA

Alcazaba de Malaga

Met zijn majestueuze verschijning domineert  het Alcazaba de Málaga de stad Malaga. Deze constructie is gebouwd op een voormalige vesting van Phoenicio-Punische oorsprong en ligt aan de rand van de berg Gibralfaro. De architecturale structuur is een antwoord op de militaire stijl van de periode en was de grote bewaker van de hoofdstad van de Costa del Sol. We raden je aan het te bezoeken en dan een wandeling te maken door de omgeving, waar je een oud Romeins theater vindt. Een paar meter verderop is het begin van het stadscentrum en de meest emblematische straten. Mis het niet.

3.      CASTILLO DE ZAHARA DE LA SIERRA (CÁDIZ)

Castillo de Zahara de la Sierra

Van deze constructie zijn slechts enkele stukken van de muur zijn samen met de toren bewaard gebleven. Deze kun je beklimmen waarna je kunt genieten van uitzicht op Zahara de la Sierra, het stuwmeer en enkele nabijgelegen steden. De charme van dit gebied is gebaseerd op het contrast van deze Nazari-constructie met de christelijke architectuur van de naburige gemeente Olvera. Het is een uniek kasteel dat vanaf alle plekken in de omgeving te herkennen is. Hoewel alleen de donjon (toren) voor bezoekers te bezoeken is, zijn de uitzichten , net als de geschiedenis die zich achter de muren schuilhoudt, de moeite van het bezoeken waard.

4.   ALCAZABA DE ANTEQUERA (MÁLAGA)

Alcazaba de Antequera

Het Alcazaba de Antequera kijkt uit over deze prachtige stad Antequera en wordt omringd door de beste uitzichten in de wijk. De donjon (toren) heeft een hoekige vloer en wordt beschouwd als een van de breedste Andalusische moslim donjons. In 1582 is om de bel en klok een kap geplaatst. Hier kunt u ook genieten van de mozaïeken en Romeinse ruïnes, evenals een van de meest karakteristieke buurten van Antequera, El Portichuelo. Hier worden regelmatig gastronomische evenementen georganiseerd.

5.    CASTILLO SOHAIL, FUENGIROLA (MÁLAGA)

Castillo Sohail Fuengirola

Castillo Sohail Fuengirola

Het Castillo Soahil in Fuengirola dateert uit de 10e eeuw en werd gebouwd op de ruïnes van een eenvoudige Grieks-Latijnse nederzetting. Het was de kalief van Cordobá Abderramán III die deze kleine citadel liet bouwen, die werd gebruikt als woningen, waarschijnlijk rond een uitkijktoren, om de kustverdediging te versterken. Momenteel is het een van de symbolen van deze kuststad en het biedt het hele jaar door tal van concerten en shows. We raden je aan naar de top te klimmen en naar de Middellandse Zee te kijken die aan je voeten valt.

6.    EL CASTILLO DE OLVERA

Castillo Olvera

Castillo Olvera

Tijdens de 12e eeuw, op wat nu de grens is tussen Cádiz en de provincies van Sevilla, werd Olvera Castle gebouwd als een moslimfort. Deze constructie maakte deel uit van het verdedigingssysteem van het Nazarí-koninkrijk Granada. Door zijn prachtige ligging boven een rots op het hoogste punt van de plaats biedt dit fort de bezoeker een spectaculair panoramisch uitzicht op de bergen. Dit kasteel heeft een onregelmatige constructie die aangepast aan de werkelijke vorm van de rots. Het fort bestaat uit een bewaarplaats met nog twee bewaarplaatsen, een muur, een put in het noorden en een prachtige ondergrondse omheining.

7.   EL CASTILLO DE ALMODÓVAR DEL RÍO

Castillo Almodovar del Río

Castillo Almodovar del Río

Dit kasteel van Arabische oorsprong, hoewel meerdere malen gerestaureerd en gereconstrueerd, is gotisch-Mudejar in stijl. Dit fort is een van de mooiste en meest spectaculaire in de hele Andalusische regio. Het heeft een sprookjesachtige structuur, zodat je kunt genieten van zijn prachtige torens: de donjon, de ronde en de vierkante; maak een aangename wandeling door de binnenplaatsen en geniet van het indrukwekkende uitzicht op het platteland van Córdoba vanaf de borstweringen.

8.     EL CASTILLO DE ALCALÁ DE GUADAÍRA

El Castillo de Alcalá de Guadaíra

El Castillo de Alcalá de Guadaíra

Dit kasteel is het resultaat van ongeveer 4500 jaar geschiedenis op de Cerro del Castillo. Dit fort is een van de  bepalende punten van deze stad. Het kasteel bevindt zich op een hoogte die visueel de hele omgeving domineert en het werd gebouwd tijdens de islamitische overheersing (11e en 12e eeuw), hoewel het na de herovering het zijn definitieve structuur kreeg. Het was ook in 1924 dat het werd uitgeroepen tot een monument van historisch-artistiek belang en in 1985 een cultureel erfgoed.

9.  CASTILLO MEZQUITA DE ALMONASTER LA REAL

Mezquita Almonaster la Real

Mezquita Almonaster la Real

Het kasteel van Mezquita de Almonaster la Real is een tempel voor katholieke erediensten die is gebouwd over de overblijfselen van een Visigotische basiliek die na de herovering in een hermitage is veranderd. Zijn ontwerp is Romeins, gotisch en Almohaden. Het is ook de enige Spaanse moskee die vandaag bijna intact is. Vandaag de dag fungeert het daadwerkelijke bouwen van dit kasteel, naast een kerk, als het centrum van culturele interpretatie van de stad.


Met dank aan: blog.fuertehoteles.com

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: