Ajoblanco (Witte knoflook Gazpacho)

Ingredienten voor 6 personen.

  • 500 g broodkruimels
  • 100 g gepelde amandelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kg Malaga druiven
  • 1/2 c wijnazijn
  • 1 c olijfolie en zout

 

Bereiding:

Dompel de paneermeel onder water tot ze gedrenkt zijn en pers het water eruit.
Schil intussen de amandelen.

Doe alles in een vijzel en pureer het met de knoflookteen tot het goed is.

Voeg vervolgens de olie beetje bij beetje toe, alsof je mayonaise maakt, totdat het een pasta wordt.

Verlicht het met water en azijn tot het een romige bouillon is.

Schil de druiven en verwijder de zaden. Voeg ze toe aan de bouillon en breng op smaak met zout.

Ajoblanco wordt altijd erg koud geserveerd.

 

Bron: www.andalucia.org



0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: