" Samen Spanje ontdekken "

Alcazaba in Malaga

Alcazaba Malaga

Alcazaba in Malaga is een fort, waarvan de naam in het Arabisch citadel betekent, is een van de historische monumenten van de stad en wordt veel bezocht vanwege zijn geschiedenis en schoonheid.

Alcazaba Malaga

Het gebouw dat dateert uit de islamitische periode ligt aan de voet van de heuvel Gibralfaro. Bekroond door de Arabische verdedigingswerken waaraan de Alcazaba is verbonden door een ommuurde passage bekend als de Coracha. Met het Romeinse theater en het douanekantoor Aduana biedt deze speciale hoek de mogelijkheid om de Romeinse, Arabische en renaissancecultuur te observeren. Dit allemaal binnen een paar meter van elkaar.

Volgens Arabische historici, werd het gebouwd tussen 1057 en 1063 in opdracht van Badis, koning van de Berber Taifa van Granada. Vervoerd materiaal werd gebruikt in de constructie en kolommen, kapitelen en andere materialen werden uit het nabijgelegen Romeinse theater gehaald.

Arabische invloeden

In 1279 werd de stad veroverd door Muhammed II Ben al-Ahmar en werd een deel van het Nasrid-koninkrijk. De renovatie van het gebouw op de rotsachtige basis gaf het een opvallend Nasrid uiterlijk. Het combineert zijn verdedigingsdoel met de schoonheidseigenschap van een Arabisch paleis. Dit alles is georganiseerd rond rechthoekige patio’s en ruimtes rond tuinen en zwembaden.

alcazaba malaga

 

Volgens de traditionele architecturale principes van Granada proberen de kamers het spel van licht en schaduw te combineren dat de Arabische meestersbuilders zo goed hebben bereikt.  De militaire componenten van het gebouw maken het vandaag een van de belangrijkste islamitische werken in Spanje. Ondanks zijn machiolaties, torentjes, pijlvormige spleten en kantelen, was de locatie misschien de meest effectieve verdediging ervan, met uitzicht op de stad en de baai. 

Restauratie

Toendertijd was Alcazaba omringd door een wijk die niet langer bestaat. In deze wijk had elk huis eigen latrines en een eigen rioolstelsel. Dit was een bewijs van het hoge niveau van beschaving dat toen werd bereikt.  Alcazabe werd verschillende keren gerestaureerd en het meest recent in de 20e eeuw. Hierdoor kunnen het gebouw en de belangrijke archeologische erfenis worden bezocht.
Resten van de Romeinse muren met rode stucwerk verschenen en kleine reservoirs uitgehouwen in de leisteen en gebruikt voor het maken van garum (de vispasta gemaakt door de Romeinen) werden gevonden tijdens de eerste archeologische opgraving. Er is ook een kerker waar christelijke slavenmeisjes opgesloten zaten na overdag te hebben gewerkt.

YOU MIGHT ALSO LIKE

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: