" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Alcazar Sevilla

Alcazar

Alcazar

 

Hoewel de Alcazar op een Moors paleis lijkt, zijn in feite veel van zijn mooiste kamers gebouwd – door Moorse arbeiders, het is waar – voor de Christelijke koning, Pedro de Wreed van Castilië, in de jaren 1360. Pedro woonde in, en regeerde vanuit het paleis met zijn minnares, Maria de Padilla. Hij begon aan een complete verbouwing en uitbreiding van het paleis, met de beste werklieden uit Granada en Toledo, en met fragmenten van eerdere Moorse gebouwen in Sevilla, Cordoba en Valencia.

 

De vredige tuinen van het Alcazar in Sevilla.

Pedro’s Mudejar-paleis (ontworpen in Moorse stijl voor een christelijke heerser) vormt het hart zoals het nu is en, ondanks talloze restauraties die noodzakelijk zijn door branden en aardbevingen, biedt het Alcazar enkele van de best overgebleven voorbeelden van Mudejar-architectuur.

De Citadel is verdeeld in secties die dateren uit een opeenvolging van tijdperken: Moors (11e-12e eeuw), Gotiek (13e eeuw), Mudejar (14e eeuw) en Renaissance (15e-16e eeuw).

Het paleiscomplex bestaat uit:

Het oudste deel is de Patio del Yeso, die dateert uit de Moorse tijd.

Het  Renaissance-paleis, met het House of Trade, waar Columbus zijn contract tekende met koningin Isabella. Veel Italianate functies, marmeren bogen en kolommen, werden toegevoegd in de 16e eeuw.

Het paleis van koning Don Pedro I, met een façade die harmonieus met Moorse kenmerken huwt – hoefijzerbogen, Arabische letters (“Niemand is overwinnaar maar Allah”) – met christelijke woorden (de zeer nobele … Don Pedro … bestelde besteld deze Alcazares gebouwd “). Binnen vindt u de betoverende Patio de las Doncellas, met zijn verzonken tuinen, zorgvuldige bogen en lang zwembad. Rond deze patio zijn verschillende koninklijke salons, en aan de andere kant is de meest spectaculaire kamer in het paleis : de Ambassadors ‘Hall, met een gouden koepel die de hemel vertegenwoordigt.Zorg voor de Peacock-boog met versierde vogels, die naar deze salon leidt.Naast een koninklijke sfeer, dankzij de witte, blauwe en gouden kleuren, en de galerij met portretten van alle Castiliaanse koningen, fantastische details zoals balkons ondersteund door gouden draken, geven het een sprookjesachtig gevoel.

 

Boven zijn de privé-appartementen, waar u de slaapkamer van koningin Isabella en de privékapel, de eetkamer, de studie van de koning en andere kamers kunt zien.

Het Alcazar van Sevilla werd gebruikt als locatie voor scènes in seizoen vijf en zes van de enorm succesvolle HBO-tv-serie, Game of Thrones, die opkwam voor de Water Gardens of Dorne. Het paleis zal ook gebruik maken van de nieuwe NBC-tv-serie Emerald City, gebaseerd op The Wizard of Oz.

Bezoek de Alcazar

Het terrein is uitgebreid en fascinerend, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd overhoudt om door het hele paleis en de tuinen te dwalen – minimaal twee tot drie uur. De publieke ingang van de citadel bij de kruising van de Calle Santo Tomas en de Calle Miguel Mañara, en de uitgang is om de hoek in Patio de los Banderas.Booking.com

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: