" Samen Spanje ontdekken "

Andalusie in het kort

Granada Andalusie

Vakantie, wie kijkt er niet naar uit. Wat dacht je van een vakantie in Andalusie? In het zuiden van Spanje vind je deze deelstaat, een van de 17 autonome regio’s van Spanje. Kijkend naar het aantal inwoners is dit de grootste regio, met een inwonertal van zo’n 8 miljoen. Zuidelijk van Andalusië vind je de Middellandse Zee met daaronder het eiland Gibraltar. De regio zelf is verdeeld in 8 provincies, met als hoofdstad Sevilla.

Andalusie barst van de cultuur

Andalusie is dé plek waar veel culturele tradities van Spanje hun oorsprong vinden. Denk bijvoorbeeld aan de flamencomuziek. Dit is een unieke muziek- en dansstijl met invloeden vanuit allerlei culturen. Of wat dacht je van de stierengevechten. Wellicht niet helemaal meer van deze tijd, maar in Andalusië vind je wel prachtige en beroemde arena’s waar deze gevechten worden gehouden. Dit vindt je o.a. in de plaatsen Sevilla, Ronda en Córdoba. Ook het lekkere eten mag niet worden vergeten. Het is ‘het land van de sherry’, een gealcoholiseerde wijn.

Sierra Nevada

Deze regio heeft een lange geschiedenis waardoor er veel historische panden en indrukkende monumenten te bezoeken zijn. Ook op het gebied van natuur is Andalusië heel veelzijdig. Je vindt genoeg stranden aan de Costa del Sol, maar je kan ook je hart luchten in de olijfboomgaarden van Jaen of trek het Sierra Nevada (besneeuwde bergketen) gebergte in, in het oosten. Dit gebergte is, op de Alpen na, de hoogste bergketen van West-Europa.

De traditionele keuken van Andalusië

De keuken van Andalusie blinkt uit in traditionele Spaanse gerechten. De eerdergenoemde sherry valt heerlijk te combineren met tapas, verschillende soorten kleine gerechten op een bord. In Nederland vind je steeds meer tapasbarren, maar als je eenmaal bij een echte tapasbar in Andalusië bent geweest, dan wil je niet meer anders. Andalusiërs weten hoe ze met specerijen te werk moeten gaan om van elke maaltijd een feestje te maken. Andere lekkernijen uit de regio zijn gazpacho (een koude tomatensoep) en jamon iberico (een gerecht met ham).

Toerisme

Dit is een grote regio en er zijn oneindig veel plekken en plaatsen die je kunt bezoeken. Een manier om alle historie langs te gaan, is door de plaatsen te ontdekken die door de UNESCO zijn uitgeroepen tot werelderfgoed. Zoals bijvoorbeeld het Alhambra in Granada, een middeleeuws paleis en fort dat zich bevindt op een heuvelachtig plateau met een prachtig uitzicht.

Alhambra

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een bezoek aan de hoofdstad Sevilla. Vroeger speelde de haven van Sevilla een belangrijke rol in het handelsverkeer tussen Spanje en Amerika, ook nu nog is het een van de drukste rivierhavens van Spanje. Tevens heeft Sevilla het grootste historische centrum van Europa, met indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Sevilla en het Alcazar paleis. Kortom, Andalusië is een regio waar je je niet snel zal vervelen.

YOU MIGHT ALSO LIKE

%d bloggers liken dit: