Bergketens in Spanje

Bekend om stierengevechten, flamencodans, prachtige resorts, musea, goedaardig klimaat en uitstekende eten en wijn, heeft Spanje dus terecht het voordeel van een zeer positieve reputatie bij internationale reizigers, evenals een van de meest bezochte landen.

 

Spanje is ook een van de grootste landen in Europa, hoewel geografisch verdeeld door de Pyreneeën van continentaal Europa, hebben bergketens in Spanje een grote invloed in het geheel van de landvormen. De landforma van Spanje wordt bestuurd door een centraal, verhoogd, vlak terrein genaamd The Meseta dat gemiddeld 2000 vierkante meter, begrensd door bergen.

 

de Pyreneeën

De contouren van de Spaanse grens met Frankrijk en de rest van Europa zijn de Pyreneeën in het zuidwesten van Europa. De Pyreneeën is een van de bergketens in Spanje met vele toppen van meer dan negenduizend voet en een reeks bergen die zich uitstrekt tot ongeveer vierhonderddertig kilometer van de Golf van Biskaje van de Atlantische Oceaan tot de Cap de Creus van de Middellandse Zee . Het grootste deel van de kernpiek vormt de Frans-Spaanse grens, met Andorra ertussenin.

De Pyreneeën

 

De Cantabrische bergketen

Oude brug over Miera-rivier in Lierganes, Cantabrië

De noordwestelijke kustregio’s zijn verpakt in de lagere bergen van de Cantabrische bergketen, met bergketens die zich uitstrekken over meer dan ongeveer honderddertig kilometer over het noordelijke deel van Spanje, beginnend bij de westelijke perimeter van de Pyreneeën naar de grenzen van Galicië, en op of in de nabijheid van de Golf van Biskaje.

Het Cantabrische gebergte is een van de bergketens in Spanje die zich uitstrekt van oost naar west, bijna gelijk aan de zee, tot aan de pas van Leitariegos, later zuidwaarts drijvend tussen Leon en Galicië. De bergen van Galicië langs de rivier Miño zouden een essentieel onderdeel van hetzelfde systeem zijn.

 

Sierra de Gredos en Sierra de Guadarrama

Sierra de Gredos

De bergketens Sierra de Gredos en Sierra de Guadarrama in Spanje, ten noorden van Madrid, strekken zich uit van Portugal tot aan de Middellandse Zee. In het zuiden liggen de Sierra Nevada en de Sierra Morena die het landschap bezetten, met als hoogste punt elfduizend vierhonderd acht voet van de berg Mt. Mulhacen.

 

De bergketens in Spanje maken op diverse manieren deel uit van wat Spanje reizigers te bieden heeft, met het uitgestrekte ketens met bergpaden. Ideaal voor zowel klimmen en wandelen, als skiën.