" Samen Spanje ontdekken. "

Beroemde historische monumenten in Spanje

Meer dan alleen de beroemde toreros van het stierenvechten, of de exquise dansers van de flamenco, of de drukke lange zandstranden tijdens de zomers, Spanje is in elk opzicht een indrukwekkend historisch en divers land.

De opmerkelijke geschiedenis weerspiegelt in elke omgeving van afbrokkelende kastelen, oude grotschilderingen, Romeinse overblijfselen, Moorse forten, renaissance- en gotische kerken en een aantal zeer uitzonderlijke hedendaagse architectuur. Om maar te zwijgen van erkende werelderfgoedsteden verspreid in het midden.

Het unieke van de geschiedenis van Spanje ligt in de verschillende beroemde historische monumenten in Spanje, waar bijna elke regio trots is op zijn eigen kleine bijdrage aan de populaire toeristische attracties van de plaats.

Hier zijn een aantal meer en minder bekende monumenten in Spanje.

 

Aquaduct van Segovia

Aquaduct van Segovia

Het aquaduct van Segovia heeft zijn stempel gedrukt op de plaats en maakt het nu een van de meest bekende monumenten van de UNESCO werelderfgoed in Spanje. De attractie bevindt zich op slechts negentig kilometer van Madrid en heeft een indrukwekkend 1ste-eeuws Romeins aquaduct dat een immens merk is geworden in de regio León en Castilië.

 

Alcazaba de la Alhambra

Panorama Alhambra in Granada

Het Alcazaba de la Alhambra van Granada is een verbazingwekkend monument met een paleis-fort gebouwd in de 13e tot 14e eeuw door Nasrid heersers, en is een populaire attractie voor bezoekers. Bezoekers kunnen de trappen beklimmen naar de uitkijktoren of Torre de la Veda om een ​​prachtig uitzicht op de stad en het weelderige land te krijgen. Een van de beroemdste historische monumenten in Spanje, het Alhambra, werd gebouwd op het hoogste punt van een heuvel om de koninklijke familie te beschermen en hun soldaten te huisvesten.

Meer over Alcazaba de la Alhambra

 

Alcazar van Toledo

Het Alcazar van Toledo werd gebouwd door Alfonso VI op een berg ver boven het terrein van de stad op de plaats van ruïnes van het islamitische fort. De structuur is rechthoekig van vorm, begrensd door vier vierkante torens. De façade biedt een reeks balkons, ramen en een pad met trapleuningen. Tegenwoordig is het de verblijfplaats van het Museo de Ejercito en de regionale bibliotheek.

Meer over Alcazar van Toledo

Alcazar van Toledo

 

Archivo de Indias van Sevilla

Archivo General de Indias

Archivo de Indias van Sevilla is een van de beroemde historische bezienswaardigheden in Spanje, getransformeerd van een vismarkt naar een bibliotheek voor getuigenissen en documenten door koning Carlos III in 1785. De structuur heeft een vierhoekige vloer met een enorm middelste terras en architectuur in renaissancestijl, die is ook een favoriete ontmoetingsplaats van onderzoekers en toeristen geworden.

Spanje heeft zijn historisch erfgoed enorm bewaard door zijn verbazingwekkende monumenten, waardoor bezoekers een enorme kans krijgen om de uniciteit en diversiteit van Spanje te ervaren, iets dat een reiziger zeker op de eerste plaats zou moeten zetten.

Lees hier meer over monumenten en gebouwen in Spanje

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: