" Samen Spanje ontdekken "

Bezoek het Fort Alcazaba van Almeria

Alcazaba Almeria

Het fort Alcazaba van Almeria in Andalusië is vanuit alle delen van de stad te zien en het is de grootste van de citadellen die door de Arabieren in Spanje zijn gebouwd.
De bouw ervan begon in 955 door Abderraman III en werd in de XIe eeuw voltooid door Hayrán, ‘taifa’ koning van Almeria. Na de christelijke verovering werd het hervormd door de katholieke vorsten en Carlos I.

 

Alcazaba Almeria

Het heeft drie ommuurde omheiningen. Een van de drie werd gebouwd door de katholieke vorsten. Het was een koninklijke residentie en staat vandaag aan de voet van het paleis Al-Mutasin met al zijn kamers, de moskee, die sinds het einde van de 15e eeuw is omgebouwd tot een kerk, en zijn baden. Het heeft slechts één ingang, bijna onzichtbaar gemaakt door de enorme muren, evenals grote kamers met gewelfde plafonds en gotische deuren.

Vanaf de top van de kasteelmuren kunnen we genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de haven.

Almeria
De Alcazaba van Almeria, met zijn 1430 m. ommuurde omtrek is de op een na grootste islamitische constructie in Spanje, na het Alhambra-paleis in Granada.

Het fort is gelegen op een heuvel, met uitzicht op het oude centrum van de stad, de medina. Hierin vinden we een eerste omheining waarin een grote tuin en vijvers zijn gebouwd tijdens de moslimperiode.

Geschiedenis

Het Alcazaba van Almeria werd gebouwd in opdracht van Abderrahman III in de tiende eeuw na de stichting van de stad. Het is een bolwerk dat drie campussen huisvestte; de eerste twee moslims en één christen, voor het laatst gebouwd na de verovering van de stad door de katholieke vorsten, die plaatsvond in 1489.

Het tweede gebied, de grote vorstelijke residentie van koning Almotacín, stond in de elfde eeuw. Deze bestond uit een openbare ruimte, waar vandaag de kalifaatbronnen van de tiende eeuw zijn, een christelijke boog uit de 16e eeuw. Gelegen in de residentie van de eerste christelijke gouverneur van de stad zijn twee herbouwde huizen, de Mudejar-hermitage van San Juan en een badhuis herbouwd, naast andere gebouwen. Bovendien bevond de ontvangstruimte van het Government House of Palace zich in het midden. Op de top was het privégedeelte van het paleis van koning Almotacín. Vanuit dit paleis bleven alleen overblijfselen van privébadkamers en de enige muur overeind en bewaard gebleven, genaamd “Mirador of Window of the Odalisque.” Dit bevat een merkwaardige legende over de liefdesrelatie tussen een gevangen en bevoorrechte slaaf van de christen in gevangenschap. koning.

Eindelijk, is de laatste behuizing van het fort, Christian, en bevolen te worden gebouwd door de katholieke vorsten, na het innemen van de stad. Het is een christelijk kasteel binnen de islamitische fortificatie. Het is gelegen in een grote binnenplaats, met drie torens met kenmerken: Keep, de Noria die wordt gebruikt voor het opwarmen van water en de buskruitwinkel.

YOU MIGHT ALSO LIKE

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: