" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Torre del Oro – De andere toren van Sevilla

Torre del Oro

Het is een uitkijktoren op de linkeroever van de rivier de Guadalquivir, in de stad Sevilla, naast de arena van de Real Maestranza. Het is 36 meter hoog. Het sloot de doorgang naar de Arenal af met een deel van de muur dat het met de Torre de la Plata verenigde, die deel uitmaakte van de muren van Sevilla die het Alcazar verdedigden.

 

De Torre del Oro, een van Sevilla’s meest herkenbare bezienswaardigheden, betekent de gouden toren.

Het domineert de oevers van de Guadalquivir en het is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van de stad. Je kunt vanaf de top genieten van een spectaculair uitzicht, dus neem je camera mee.

Geschiedenis van De Torre del Oro

De toren werd gebouwd in de 13e eeuw (1220-1221) tijdens het bewind van de Taifa-koningen, een tijd waarin Spanje werd binnengevallen door de Moren.

Het hoofdgedeelte heeft een 12-zijden vloer, terwijl het bovenste gedeelte een 6-zijden vloer heeft en een toevoeging was van Pedro I van Castilië (dezelfde die de bouw van het Mudejar-paleis opdracht gaf). De ronde bovenkant werd toegevoegd tijdens de 18e eeuw (rond 1760).

torre del oro

Maritiem Museum van Sevilla is een verdedigingstoren uit de 13e eeuw, van waaruit een dikke ketting zich uitstrekt tot aan de overkant van de rivier en de toegang tot vijandige schepen afsnijdt. De toren is 36 meter hoog en staat op de linkeroever van de rivier de Guadalquivir.

Het heeft drie secties, waarvan de eerste twee dodecagonal zijn: de eerste hiervan werd gebouwd door de Almohaden, terwijl de tweede werd gebouwd door Pedro I, “De Wrede”. Het derde gedeelte is cilindrisch en bedekt met een koepel. Dit dateert uit de 18e eeuw.

De toren verdedigde de ingang van de rivier naar de Barcas-brug en landtoegang tot de Arenal, waar industriële activiteiten plaatsvinden. De toren was verbonden met de Torre de la Plata door delen van de muur bekend als “coracha”, die zich ook uitstrekte tot het Alcazar van Sevilla.

Van verdedigingswerk naar museum

De Torre del Oro herbergt nu een klein maar interessant scheepsmuseum. Het museum heeft twee verdiepingen met tentoonstellingen en een panoramisch terras. Voordat het werd omgebouwd tot een museum, werd het monument gebruikt als een kapel, een gevangenis voor edelen, een buskruitwinkel en de kantoren van de havenautoriteiten en het Marinebevel.

Samen met de Giralda is de Torre del Oro een van de meest representatieve symbolen van Sevilla. Het werd in 1931 uitgeroepen tot historisch-artistiek monument.

YOU MIGHT ALSO LIKE

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: