" Samen de Spaanse keuken ontdekken "

Geroosterde Kabeljauw met Paella & Saffraan Olijfolie

Geroosterde Kabeljauw met Paella & Saffraan Olijfolie – Traditionele Spaanse recepten – van zongerijpt vers fruit en groenten tot noten, vis, zuivel en olijfolie. Het is al jaren bekend dat de Mediterrane keuken een van de gezondste is in de wereld. Het wordt regelmatig beschreven als een middel om intellectuele fitheid te bevorderen, een sterk hart te behouden en je te beschermen tegen ziekten als Alzheimer. Het Spaanse “dieet” voor gewichtsvermindering is een typisch voorbeeld van de gezonde Mediterrane inwoners. Het merendeel van de maaltijden – om nog maar te zwijgen over andere dingen – kosten ook een stuk minder vergeleken met andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk. Dus een Spaans “dieet” is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de portemonnee.

Degenen die naar en door Spanje reizen, weten dat het je makkelijk wordt gemaakt om gezond te blijven, terwijl je door dit ongelooflijke land reist. Dit komt met name door de keuken en door het volgen van de belangrijkste aanbevelingen als het gaat om Spaanse eten. 


TRADITIONELE SPAANSE RECEPTEN  
UIT ALLE REGIOS IN SPANJE. 

 

SPAANSE GEROOSTERDE KABELJAUW MET PAELLA & SAFFRAAOLIJFOLIE 

VOORBEREIDING: 20 MIN KOOKTIJD: 1 UUR

Kabeljauw paella

INGREDIËNTEN 

Voor de paëlla 

  • – eetlepel olijfolie 
  • 200 gr – rauwe chorizo, in blokjes 
  •  grote sjallottens, dun gesneden 
  •  teentjes knoflookgekneusd 
  •  theelepels gerookte zoete paprika  
  • 300 gr – paella rijst 
  • 1l  visbouillon  
  • Klont ongezouten boter 
  • 300 gr – garnalengesneden in hapklare stukken 
  • Handmatig gekookte, gepelde mosselen, plus 18 in hun schelpen 
  • ½ – citroensap (optioneel) 
  • Kleine bos peterseliefijngesneden 
  • 75ml extra-virgin olijfolie 
  • Sap van een ½ citroen 
  • Snufje saffraandraden 

 

Voor de Kabeljauw 

  •  eetlepen olijfolie 
  • Klont ongezouten boter 
  • 6 x 175g kabeljauw 
  • Filets met huid erop 
  • knijpje citroensap 

 

INSTRUCTIES 

  • Warmtebereik tot 180C / 160C ventilator / gas 4. Om de paella te maken, doe je de olijfolie, chorizo, sjalotten en knoflook in een grote koekenpan en bak je deze 7-8 minuten, totdat de chorizo ​​zijn olie heeft afgevoerd en de sjalotten zijn vertederd. Voeg de paprika toe, meng gedurende 5 minuten en voeg dan de rijst toe. Meng het goed en laat het nog een nog minimaal een minuut koken.  
  • Giet 600 ml van de visbouillon af, breng het op smaak en meng het goed. Zet het goed verspreid voor 15 minuten in de oven. Wanneer het bijna kookt, kan de pan van het voor en kan het op een bord worden gelegd om af te koelen. Je kunt dit dagen van tevoren maken. Om de saffraan olie te maken, klop je de olijfolie en het citroensap samen in een pan. Voeg de saffraan toe en verwarm vijf minuten zachtjes, verdrijf op dat moment van de warmte en ga weg [to inject and funky]. Je kunt deze dagen vooruit maken 
  • Warmtebereik tot 200C / 180C ventilator / gas 4. Voor de kabeljauw, plaats de olijfolie en ontvouw het in een ovenvaste koekenpan op hoge warme temperatuur, maar laat het niet verslinden. Breng de kabeljauw op smaak met zeezout en donkere peper, bereid het diner met het facet naar beneden, in de hete schotel, gedurende vier minuten. Draai de vis voorzichtig om en plaats de koekenpan nog 3 minuten in de oven. Rond het af met iets meer oceaanzout en een pers citroensap. 
  • Doe vervolgens de paella opnieuw in de schaal, combineer het met de visbouillon en bereid het diner gedurende twee minuten tot het helemaal is opgewarmd. Meng het met een lepel margarine, de garnalen en de gepelde mosselen. Proef het en indien nodig, breng het op smaak met limoensap, zout, peper en de gesneden peterselie. Presenteer de schotel kabeljauw, mosselen en gestoomde paarse brocolli of jonge groente (mocht je dat lekker vinden) Bedruip aansluitend het hele gerecht met saffraandressing.