" Samen Spanje ontdekken "

Giralda, de toren van Sevilla

Giralda
De Giralda is de klokkentoren van de kathedraal van Sevilla. In haar hoogtijdagen was deze, met een hoogte van 97,5 meter, de hoogste toren ter wereld. Daarbij was de toren ook één van de meest beroemde aanzichten van de stad en Andalusië. De toren bestaat uit twee verschillende, maar perfect verenigde stukken, een perfect voorbeeld van de smeltkroes van culturen die in de stad bestaan.

 

Het moslim deel van Giralda

Het moslim gedeelte is het oudste deel, de bouw van dit gedeelte begon in 1184 in opdracht van Abu Yaqub Yusuf. Hij gaf opdracht om de de minaret van de Almohad-moskee van Sevilla te bouwen. Een merkwaardig feit is, dat de Giralda geen trappen heeft. In plaats daarvan heeft het een hellende gang met 35 platforms. Hierover reed de sultan te paard naar boven om het prachtige uitzicht te bekijken.

 

Het christelijke deel van Giralda

De architect Hernán RuizIn voegde in de 17e eeuw het huidige christelijke deel, de klokkentoren boven de toren toe.

De top van de toren is het “Lelie gedeelte” met vier potten met bronzen lelies, één op elke hoek. Daarboven is er nog een ander deel in een meer renaissancistische stijl.

 

De naam Giralda

De naam komt van de windwijzer op de top van de toren en staat bekend als de Giraldillo, die in feite waarschijnlijk het bekendste symbool van de stad is . Het heette oorspronkelijk de triomf van het overwinnende geloof en was ooit het grootste bronzen beeld van de Europese Renaissance.

giralda

De bouw is klaar in 1568 met de toevoeging van renaissance klokkentoren. Interessant is dat de stad Marrakech een tweelingtoren heeft net als de Giralda.

 

Architectuur

De toren bestaat uit verschillende perfect verweven secties, die de culturele smeltkroes in de stad weerspiegelen. Voor de bouw van het Moorse deel. Men gebruikte de overblijfselen van de gebouwen en het stenen werk van Roman Hispalis. Dit is in de basis te zien in de  verschillende blokken met Latijnse epigrafen. Het hoofdgedeelte is vierkant en het bovenste deel toont een gepolijste stijl, uitgevoerd door Hernán Ruiz II.

De Giralda heeft 24 klokken, waarvan er 18 draaien en waarvan 6 kleppen. Het is daarom de kathedraal met het grootste aantal klokken.

De sierlijke fontein bepaald het aanzicht van de Moorse ingang. Hier konden aanbidders hun handen en voeten wassen voor hun dagelijkse gebeden. Bewaarde stukken van verschillende religies dragen bij aan de algehele pracht van deze aanblik. De pracht van de kathedraal wordt bevorderd door de invloed van de Renaissance, waar werk in de koninklijke kapel, de belangrijkste sacristie en het kapittelhuis werd uitgevoerd. Als de tijd het toelaat, kunt u rondlopen over de Patio de los Naranjos zodra u het interieur van de slecht verlichte kathedraal verlaat. Dit gebied is gemakkelijk te vinden zodra u zich binnen de muren van het paleis bevindt. Voor alternatieve weergaven van het prachtige gebouw, kijk naar de kathedraal vanaf de Plaza de los Reyes en de Mateos Gago Street naar de wijk Santa Cruz.

Interieur van de kathedraal

Betreed de kathedraal vanaf Alemanes Street via de Puerta del Perdón naar de Patio de los Naranjos.

giralda

Uitzicht vanaf de Giralda

Er zijn brochures beschikbaar in vele talen die gedetailleerde routes voorstellen afhankelijk van de duur van uw bezoek. Deze handleidingen zijn een waardevolle hulpbron omdat ze een efficiënt bezoek garanderen. We raden je aan er een te nemen voordat je jezelf onderdompelt in de enorme kathedraal. Wandel rond en bewonder de ongelooflijke architectuur, de grote verzameling kunstwerken en de atmosfeer van buitenaardse wezens. Niet te missen is het graf van Christoffel Columbus, het Hoge Altaar en het gouden koorgedeelte.

Beklimming van de klokkentoren Giralda

Vanaf de ingang van de kathedraal is de toegang tot de klokkentoren Giralda helemaal rechts. Beklim vierendertig hellende hellingen om de top te bereiken, waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over Sevilla.

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: