" Samen Spanje ontdekken "

Het beste uit je Outdoor uitrusting halen

Tijd buiten besteden is een kostbaar goed voor de outdoor-liefhebber – maar halen we het meeste uit deze tijd. Een manier om maximaal plezier in het binnenland te garanderen, is om zoveel mogelijke waarde te halen uit de uitrusting die u koopt en gebruikt.

Hier zijn 5 tips om het meeste uit uw outdoor-uitrusting te halen – en uw outdoor-ervaring.

– Koop de beste uitrusting die je je kunt veroorloven.

Als je een jaar doorbrengt met het plannen van je volgende excursie in de bergen of de natuur, breng dan zeker drie maanden door in goede conditie, neem drie weken vakantie wanneer het tijd is voor de wandeling, koop een vliegticket, enzovoort – waarom gebruik je dan de goedkoopste rugzak die je kunt vinden? Een goede rugzak zal een wereld van verschil maken. Dit geldt voor je hele uitrusting. Of het nu je gps, slaapzak, regenkleding of dual-fuel draagbare kachel is, zorg ervoor dat je goede apparatuur bij je hebt om het meeste waar voor je geld te krijgen. Koop niet goedkoop!

 

– Leer hoe je al je spullen correct kunt gebruiken en oefen.

Als je helemaal verdwaald bent, is dit niet het moment om te leren navigeren met een kompas en kaart. Wanneer jij en je brandhout nat zijn, is het niet het moment om te leren hoe je een vuur kunt maken zonder lucifers of aansteker. Neem de tijd om alle functies van je uitrusting te leren kennen. Het zal je misschien verbazen hoe nuttig je gps echt is als je begrijpt hoe je de backtrackfunctie gebruikt. Je zult enorm dankbaar zijn wanneer je de juiste gewichtsverdeling voor je rugzak leert. Neem de tijd om te leren – oefen bij u thuis voordat je je outdoors begeeft.

– Houd je spullen bij je en gebruik deze zoveel mogelijk. Je uitrusting niet alleen handig op vakantie. Het heeft onbeperkt gebruik in het dagelijks leven. Ga nooit op een roadtrip zonder je rugzak. Je zult bijna altijd een mogelijkheid vinden om uw verrekijker of gps te gebruiken. Als je je spullen niet bij je hebt, heb je het nodig – faalt nooit.

 

– Zorg goed voor je spullen.

Equipment for hiking

Hopelijk heb je dit van je ouders geleerd en niet noodzakelijkerwijs uit ervaring. Je uitrusting zal alleen goed voor je zorgen als je er goed voor zorgt. Omgekeerd zal je uitrusting je teleurstellen als je er niet goed voor zorgt. Dat is een slechte situatie. Inspecteer alles voordat je aan je avontuur begint. Reinig en bewaar al je spullen bij terugkomst. Heb je de laatste tijd de riemen, brandstof, waterdichtheid, batterijen en algehele staat van je uitrusting gecontroleerd? Goed voor je spullen zorgen is een belangrijk onderdeel van het genieten van je outdoor-reis.

 

– Optimaliseer je tijd in het binnenland.

De eenvoudigste manier om maximaal buitengenot te garanderen, is om de hoogst mogelijke waarde uit uw uitrusting te halen.

 

Laat deze 4 tips je begeleiden om het meeste uit je outdoor-uitrusting te halen – en uw outdoor-ervaring.

 

 

%d bloggers liken dit: