" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Het weer in Spanje

weer in spanje

In een land dat bijna net zo groot is als Frankrijk, kan men echt verwachten dat het weer in Spanje even divers is als zijn cultuur en geografie. Samen met Portugal bezet Spanje het westelijke uiteinde van het Iberisch schiereiland, ten zuiden van de Pyreneeën. Het land grenst aan de westelijke en noordelijke zijde aan de Atlantische Oceaan en aan de zuidelijke en oostelijke kant aan de Middellandse Zee.

 

Invloed van de ligging.

De geografische ligging, samen met de verschillende klimatologische invloeden van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, draagt bij aan het veranderende weer in Spanje. Bovendien zorgt de grote omvang van het schiereiland ook voor de verscheidenheid aan weersomstandigheden in Spanje.

 

Het weer in Spanje is niet typerend is voor een mediterraan land. Het is ook niet waar dat het weer in Spanje typisch mediterraan in elk deel van het land. In tegenstelling tot andere toeristische gebieden langs de oost- en zuidkust en op de Balearen, is Spanje een veel te groot land voor één uniform klimaat.

 

Het strand van Barcelona op een zomerse dag

Zomer

Het weer in Spanje is echter extreem warm en zonnig in de zomer, vooral tijdens het midden van de zomer in juli en augustus. Rond deze tijd zijn de stranden favoriete plekken van zowel de lokale bevolking als toeristen, de stranden worden beschouwd als de belangrijkste trekpleister van het Spaanse toerisme.

 

Maar als het weer in Spanje tijdens deze maanden niet naar uw zin is, wilt u misschien naar grotere hoogten gaan waar het relatief koeler is. Het noorden heeft de Pyreneeën en het Cantabrische gebergte met hoogtes tussen 1.800 m en 3.000 m.

 

Sneeuw in Madrid

Winter

In de winter kan het weer in Spanje erg gevarieerd zijn. De temperatuurverschillen zijn geweldig. Terwijl de kustgebieden een milde temperatuur ervaren, ervaart het binnenland vaak kou en sneeuw.

Een groot deel van het binnenland van Spanje is een plateau. De gemiddelde hoogte is ongeveer 450 m – 900 m of 1.500 ft – 3.000 ft. Er zijn echter ook een aantal bergketens (sierras) die ook afwisseling bieden aan het weer in Spanje.

 

Het zuiden

In het zuiden van Spanje, in de regio Andalusië, ligt de vallei van de Guadalquivir-rivier. De vallei vormt een breed laagland, doorkruist door de rivier die naar het zuiden leidt naar de hoge Sierra Nevada. Deze bergketen domineert de smalle mediterrane kustgebieden, biedt beschutting en houdt het klimaat in het zuiden relatief gematigd.

 

Voor de beste tijd om Spanje te bezoeken, zou het tijdens de lente of de herfst moeten zijn wanneer het weer niet te heet is, ook niet te koud. Echter, in november en november zijn er in Spanje maanden van zware regenval bekend. De enige gebieden die minder regen ervaren dan de rest van Spanje is de Atlantische kust.

 

De drukste maanden zijn de zomermaanden, vooral augustus. Mei en oktober hebben minder publiek, een ideale tijd om te bezoeken voor diegenen die minder publiek willen.

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: