" Samen Spanje ontdekken "

Sevilla, historisch en bruisend

Sevilla

Als je op zoek bent naar een vakantie in Spanje, zijn er meerdere gebieden waar je uit kunt kiezen. Eén regio die het altijd goed doet bij vakantiegangers, is Andalusië. Deze regio ligt in het zuiden van Spanje, tegen de zee aan. In Andalusië vind je de provincie Sevilla, met de gelijknamige hoofdstad. Deze stad is de belangrijkste stad van heel zuid-Spanje op het gebied van cultuur, kunst, economie en politiek. De stad heeft zo’n 700.000 inwoners.

 

Sevilla, Een bruisende stad

Alcazar Sevilla

Gewelven van Alcazar

Sevilla krijgt de titel van belangrijkste stad niet voor niets, zo barst het van de bezienswaardigheden.De stad heeft een flinke geschiedenis achter de rug, deze geschiedenis heeft gezorgd voor veel noemenswaardige en historische monumenten. Denk hierbij aan de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda. Maar ook het koninklijk paleis Alcázar en de Torre del Oro  (de Toren van Goud) zijn afkomstig uit deze rijke geschiedenis. Deze mooie stad heeft dan ook het grootste historische centrum van Spanje en één van de grootste van Europa.

In Sevilla hebben de mensen door de jaren heen een eigen dialect gevormd. Ook wel het sevillanos genoemd, wat zelfs voor Spanjaarden moeilijk te verstaan is. Dit dialect wijkt dan ook erg af van het doorsnee Spaans.

Ook niet geheel onopvallend is dat Sevilla aan de rivier de Guadalquivir ligt. Niet al te grote schepen kunnen tot midden in de stad doorvaren. De haven is de enige commerciële haven die ligt aan een rivier.

Een heerlijke lokale keuken

Spaanse tapas

De hoofdstad van Andalusië staat er om bekend, net als de hele regio van Andalusië overigens, dat het een gevarieerde keuken heeft. In elke straat vind je restaurants, kroegen en barren waar ze twee keer per dag een warme maaltijd serveren. De mensen nemen dan ook uitgebreid de tijd voor elke maaltijd. Vaak nemen ze ook nog hapjes vooraf, zoals tapas.

Perfecte stad voor elke vakantie

Behalve het lekkere eten en de bezienswaardigheden, is ook de temperatuur in Sevilla perfect voor iedereen die wil genieten van de Spaanse zon. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 18 graden gedurende het hele jaar, in de zomer is het gemiddeld zelfs 35 graden. Daarbij valt er het hele jaar door maar weinig regen. Door het warme weer vinden veel activiteiten pas ’s avonds plaats. Veel mensen zoeken overdag de verkoeling op in bijvoorbeeld een zwembad of de zee en in de avonduren kan je terecht op de vele terrasjes in de prachtige binnenstad. Het maakt dus niet uit in welke periode van het jaar je naar Sevilla gaat, er valt altijd wel iets te beleven in deze zonnige en levendige stad.


visit this page

YOU MIGHT ALSO LIKE

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: