" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Madrid, hoodstad van Spanje

Hoofdstad Madrid
Dé stad in Spanje die je moet hebben bezocht, is natuurlijk Madrid. Madrid is hoofdstad van Spanje en tevens ook de grootste stad die je in dit land vindt.

De stad ligt in het midden van het Spanje, op de Spaanse Hoogvlakte. De hoofdstad Madrid is de op vier na grootste stad van heel Europa. De stad is ook de hoofdstad van de autonome regio waar het in ligt, dat ook Madrid heet. De inwoners worden Madrilenen genoemd.

Madrid wordt door velen gezien als de belangrijkste stad van het land, onder andere door de centrale liging in het land, maar ook door de geschiedenis, politieke en financiële functies die de stad vervult. Op dit moment heeft de stad meer dan 3 miljoen inwoners. Uniek is dat de stad een heel druk verkeersnetwerk heeft, maar dat de meeste wijken in de stad ondanks dat toch hun oorspronkelijke sfeer hebben kunnen behouden.

Cultuur in Madrid

Cultuur kom je niet tekort in Madrid, alleen al als je door de stad loopt wordt je omringd door typische Spaanse sferen, oude gebouwen en kerken, kunst en lokale winkeltjes.

 

Nachtleven

Madrid is onder andere beroemd om haar nachtleven. De stad staat bomvol bars, clubs en discotheken. Zeven dagen per week – dag en nacht – vind je in de straten van Madrid allerlei mensen, jong en oud, Madrilenen en toeristen. Er zijn een aantal drukke uitgangsstraten zoals Calle Bilbao, Tribunal en Alonso Martinez. Er zijn wijken rondom het centrum waar het in de nacht net zo druk is als overdag.

 

Musea

De hoofdstad Madrid heeft drie internationaal befaamde kunstmusea, namelijk het Museo del Prado een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld met werken van de 14e tot 19e eeuw. Of het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia met moderne en hedendaagse kunst. En als laatste het Museo Thyssen-Boernemisza dat oorspronkelijk een privécollectie bevatte.

 

Bezienswaardigheden

Een grote stad als Madrid heeft natuurlijk een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Van kerken tot paleizen, er is genoeg te zien en te doen.

Palacio Real, Madrid

Palacio Real

Palacio Real is Spaans voor Koninklijk Paleis. Het Koninklijk Paleis van Madrid is het werkpaleis van de huidige koning van Spanje. Dit indrukkende pand heeft een oppervlakte van 135.000 m2 en heeft wel 3418 kamers. Hiermee is dit paleis het grootste koninklijke paleis ter wereld. Het paleis dateert uit de 9e eeuw. Het werd rond 1700 afgebrand waarna er een nieuw paleis werd gebouwd, dat is het huidige paleis dat er nu staat.

In het paleis zelf vind je ook veel mooie bezienswaardigheden zoals de troonzaal (Salón del Trono), de koninklijke kapel (Capilla Real) en het grote trappenhuis met een plafondschildering van Corrado Giaquinto (Escalera Principal). Al met al is het paleis zeker een bezoek waard.

El Retiro (stadspark)

Voor wat meer natuur kan je terecht in het stadspark dat gaat onder de naam Jardines del Buen Retiro of Parque del Buen Retiro; kortweg El Retiro. Het park van 1,4 km2 groot huisde vroeger het paleis van Filips IV, waarvan nog een aantal restanten te zien zijn. Het park heeft ook een grote vijver waarin gevaren kan worden met roeiboten.
%d bloggers liken dit: