Kerken in Spanje

Vraag je nooit af waarom je veel kerken in Spanje kunt zien. Als je terugkijkt op de geschiedenis van het land, zul je ontdekken dat het katholicisme een belangrijke rol speelde.

Het was duidelijk toen Francisco Franco de hoogste zetel innam in de natie waar de mannen in de religieuze sector veel baat hadden bij de privileges die hen werden gegeven. Het was trouwens de enige religie die op dat moment een legitieme status had. Toen de oorlog voorbij was, subsidieerde de regering de renovatie van beschadigde constructies.

Kerken in Spanje weerspiegelen ook de rijke cultuur van de Spanjaarden. Het geeft een boodschap weer van hoe toegewijd zij zijn aan hun christelijke overtuigingen. Een concreet voorbeeld is koningin Isabella van Castille, die samen met zijn echtgenoot, koning Ferdinand van Aragon, werd geïdentificeerd als katholieke vorsten. Het echtpaar waardeerde hun geloof hoog dat beide doorgegeven aan hun vijf nakomelingen. Een getuigenis is toen hun enige zoon, Charles, de heilige Romeinse keizer werd.

Basiliek van Begoña

Basiliek van Begoña ligt in de provincie Bilbao, die werd gebouwd in de 16e eeuw. Ontwerp werd verzorgd door Sancho Martinez de Arego, waar hij een Unitharian gotische stijl ontwikkelde. Van de kerken in Spanje die veel geleden hebben in de vele veldslagen die in het verleden hebben plaatsgevonden, wordt Basilica van Begoña nu geïdentificeerd als een veilige haven voor de leden van de Carlist Party.

Basilica de Begoña, Bilbao

De reputatie begon allemaal toen een zekere generaal Zumalakarregui in de buurt ernstig gewond raakte. Op 16 augustus 1942 werd een granaat geplaatst buiten de deur van Basilica de Begoña. Er werd gezegd dat de Falangist Party, sterke mededinger van de Carlist Party, verantwoordelijk was. Een opmerkelijke Falangist, Juan Jose Dominguez, werd neergeschoten als een straf hoewel sommigen geloofden dat hij geen enkele deelname had.

 

Sacromonte Abbey

Sacromonte Abbey in Granada

Sacromonte Abbey bevindt zich in Granada dat werd gespot in de 1600’s. Het gebouw werd gezien op de Valparaiso-heuvel, die werd opgetrokken boven graven die dateerden uit het Romeinse rijk.

Onder de kerken in Spanje die een grootse feestvreugde hebben, wordt elke zondag na de eerste februari van elk jaar het feest van San Cecilio herdacht. Afgezien van het herinneren van de patroonheilige, verzamelen zwermen van de lokale bevolking zich ook om de allereerste bisschop van de stad te vieren.

Verhalen vertellen dat de graven de plaats waren van het martelaarschap van San Cecilio. Er werd beweerd dat zijn relikwieën samen met andere elf heiligen bewaard waren gebleven in de abdij van Sacromonte. Er werd ook beweerd dat verschillende boeken met de imaginaire artefacten werden gevonden, alhoewel niet lang daarna werd bewezen dat de stukken toch illegaal waren.

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: