Mejillas de cerdo (pork cheeks)

Ingredienten voor 4 personen.

 

1 kg varkenswang

200 gr. onion

300 gr. van tomaat

50 gr. rode peper50 gr. groene peper

75 gr. wortelen6 knoflooktenen

3 laurierblaadjesZout en peper

3 of 4 kruidnagels

SaffraanPaprika

250 ml witte wijn

75 m.l brandewijn

150 ml. extra vergine olijfolie

 

Bereiding:

Snij het varkensvlees in stukken en leg het opzij.

Reinig en schil de groenten en snijd ze in gelijke stukken.

Scheid de tomaat van de rest.

Verhit olijfolie in een snelkookpan. Als het warm is, voeg het varkensvlees toe en bruin aan beide kanten.

Giet de brandewijn in (voorzichtig, want het is brandbaar) en laat het verdampen, voeg de specerijen samen met de groenten (behalve de tomaat) toe en laat een paar minuten koken voordat je de wijn toevoegt.

Laat het inkoken en voeg de tomaat, suiker en een beetje bouillon of water toe indien nodig.

Doe de deksel op de pan en laat het 20 tot 30 minuten sudderen.

Verwijder het varkensvlees en zeef de saus (met een zeef wanneer de menger de kleur en textuur verandert).

Verwarm de saus opnieuw met het varkensvlees en serveer.

Comer sabroso

Extra:

Naast de reeds gebruikte smaakmakers, kunt u met mate tijm, oregano, rozemarijn, anijs, sinaasappel, gember, komijn of chili toevoegen.

 

Bron: www.andalucia.org


0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: