" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Muziek in Spanje

Muziek in Spanje
Vrijwel identiek met het Andalusische Gipsy-genre dat bekendstaat als flamenco, breidt de muziek in Spanje zich nu uit naar een heleboel andere stijlen.

In zijn vroege geschiedenis, specifiek in de eerste jaren van het christelijke tijdperk, was er een convergentie van diverse culturele stromen, namelijk de Romeinen, Grieken, Duitsers, Joden en Arabieren. De flair steeg naar de ranglijst, omdat het geheel een andere smaak had dan de rest van wat er toen in Europa gebeurde.

De notatie in de muziek in Spanje floreerde pas in de achtste eeuw. Het was eigenlijk laat omdat het voor het eerst werd gepopulariseerd door de oude Grieken, maar werd opnieuw tot leven gewekt in de zesde eeuw door Isidorus van Sevilla. Hij schreef er een boek over waarin hij al die tijd dacht dat hij het geesteskind was van de melodische benadering. Het liet net zien dat zijn onderzoek niet zo uitgebreid was. Hij was echter nog steeds een vernieuwer, omdat hij degene was die rekening hield met de vroegste informatie over de harmoniesamenstelling in de christelijke kerk.

In de renaissanceperiode was het de intocht van de eeuwige polyfone vocale flair in de muziek van Spanje. Nauw verbonden met de Frans-Vlaamse schrijvers, werd de aanpak des te gepopulariseerd toen het land betrokken was bij het Heilige Roomse Rijk onder het bewind van Karel V. De creaties van Luis de Narvaez, Alonso Mudarra en Luis de Milan werden beschouwd als de grootste prestaties in die periode. Tegelijkertijd werd de eerste instructiehandleiding voor gitaren van Gaspar Sanz geïntroduceerd.

Toen de 17e eeuw ten einde liep, was het classicisme in de muziek van Spanje aan het afnemen. De traditie is geïnspireerd op het werk van de Italiaanse Antonio Soler. Er waren ook anderen uit Italië zoals Domencio Scarlatti en Luigi Boccherini die wegens hun expertise in het hof van Madrid werkten. Wat betreft het romantische Sinofisme, Juan Crisistomo Arriaga is de persoon die verantwoordelijk is voor het initiëren ervan in zijn plaats van herkomst.

Zarzuela is ook een andere vorm die werd opgericht als een muziek van Spanje. Gedefinieerd als een native type subtiel theater, het gaat om een ​​seculiere opstelling waarbij de wil van Tomas Breton, Federico Chueca en Ruperto Chapi de opmerkelijke individuen zijn die deze soort hebben gepopulariseerd. Creativiteit ging over naar folk en populaire soorten die zich uitstrekten tot de nationalistische vernieuwing van de late renaissance en barok.

Er is nog steeds een lange lijst met geschiedenis bij de Hispanic ritmes, maar zelfs het lezen van het geheel zal een idee van zijn rijkdom vertonen.

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: