" Samen Spanje ontdekken "

Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido

Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido

Berglandschap gedomineerd door Monte Perdido.

 

monte perdido

Het Nationale Park maakt deel uit van de Pyreneeën en Monte Perdido National Park dat in 1997 door de UNESCO tot werelderfgoed werd verklaard.Sinds 1977 bevindt een deel van het park zich ook in het Biosfeerreservaat Ordesa-Viñamala.

Het is een ongelooflijk mooie plek met een landschap van torenhoge toppen.

Het heeft een grote verscheidenheid aan ecosystemen met zowel een Atlantische als mediterrane invloed, wat het zo’n rijke en gevarieerde flora en fauna geeft. Het landschap wordt gedomineerd door het grote massief van Monte Perdido (3.355 m), met de toppen van de Tres Sorores die zich aftekenen in de valleien van Ordesa, Pineta, Añisclo en Escuaín.

Cultureel

De middeleeuwse geschiedenis is te zien in de steden en dorpen in de overblijfselen van kastelen, heiligdommen, huizen en forten, die gedeeltelijk bewaard zijn gebleven. In de omgeving zijn er huizen met architectuur die typerend is voor dit deel van de regio van Aragon, met zandstenen daken en stenen muren.

Kathedraal van Huesca

Natuur

Het gebied is een hooggebergtelandschap met een extreem abrupt reliëf gevormd door diepe kloven en verhoogde plateaus. De extreme droogte van het bovenste deel contrasteert met groene valleien met bossen en weiden, waar het water vormt watervallen en biezen door canyons en kloven. Het park neemt actief deel aan het herstel van de lammergieren, met bijvoeding gebieden in de Escuaín sector.

Wat te doen in Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido

Paardrijden bij de Ara rivier

De Ara-rivier is de laatste grote rivier van de Pyreneeën die niet kunstmatig is aangepast. Daarom wordt gezegd dat het de laatste wilde rivier is. Het begint aan de zuidkant van het Vignemale-massief, dat piekt op 3.298 m tussen gletsjers. Daarna komt het samen met de Arazas-rivier, die de Ordesa-vallei doorsnijdt die is gebeeldhouwd door gletsjers. De hoge vijver bevindt zich op de grens van Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido. De hoge vallei is het perfecte voorbeeld van een gletsjervallei. Er zou een dam gebouwd moeten worden aan het begin van de lange kloof van Jánovas. We zullen dit dorp  met een droevig verleden , maar met een zekere toekomst passeren.

info

Canyoning

Canyoning is de populairste avonturensport in Huesca.
De Pyreneeën en het Guara-gebergte bieden ons de beste omstandigheden om canyoning in Huesca te beoefenen.
Onze ervaren, opgeleide en gecertificeerde gidsen zullen u advies geven en zullen de beste garantie zijn om veilig te genieten tijdens het canyoning.
Wij zullen u voorzien van alle benodigde apparatuur. Je hoeft alleen een badpak, sportschoenen of laarzen mee te brengen, en de wil om plezier te maken. Neem contact met ons op en wij zullen u advies geven over de meest geschikte canyoning-activiteit voor u met betrekking

Canyoning

tot uw niveau en verwachtingen.
Moeilijkheidsgraad: dit is een leuke en opwindende activiteit met weinig moeilijkheden. Je hebt de kans om abseilen, springen en glijden, maar deze moeilijke delen zijn meestal te vermijden.
Sommige van de canyons voor dit niveau zijn: Viandico’s Canyon, Canyon van Las Gloces, Furco’s Canyon, Mirabal’s Canyon, Barrosa’s Canyon, Yesa’s Canyon, Trigoniero’s Canyon, etc. Meer informatie: Canyoning werd voor het eerst gedaan door speleologen en daarna door bergbeklimmers.
Tegenwoordig wordt Canyoning ook door veel mensen beoefend zonder speciale voorkeur voor bergsporten.
Canyoning is erg populair geworden, wat ervoor zorgt dat veel mensen zonder eerdere ervaring en zonder de nodige technische kennis, bijna roekeloos durven meedoen aan rondleidingen met duidelijke objectieve en subjectieve risico’s.
We moeten aannemen dat canyoning een risicovolle avontuurlijke sport is en passende voorzorgsmaatregelen nemen. De beste garantie om veilig te kunnen canyoning is het inhuren van de diensten van een gecertificeerde gids die het gebied kent, de weersomstandigheden en de huidige staat van de kloof, evenals de technieken en apparatuur om te gebruiken, en die bereid is om een groep.
Wij zullen u voorzien van alle benodigde apparatuur, zoals een pak van neopreen, een helm, een harnas en slofjes (neopreen sokken). Je hoeft alleen een badpak, sportschoenen of laarzen mee te nemen, en de wil om veel plezier te hebben.Caving

Bij Nómadas del Pirineo bieden we onze klanten een speleologieervaring die bestaat in een ondergrondse horizontale reis.
Tijdens onze speleologie zullen we allerlei soorten formaties zien zoals stalactieten, stalagmieten, zuilen, draperieën …
We zullen gebieden met water doorkruisen, dus is het gebruikelijk om deze activiteit te combineren met een andere avonturensport zoals canyoning, waarmee een heel leuke avontuurlijke dag wordt volbracht.
Moeilijkheidsgraad: we zullen u een neopreen pak, een helm, een koplamp en booties (neopreen sokken) leveren. Je hoeft alleen een badpak, sportschoenen of laarzen mee te nemen, en de wil om veel plezier te hebben.
We moeten aannemen dat speleologie een extreme en avontuurlijke sport is en dat de nodige voorzichtigheidsmaatregelen moeten worden genomen.
De beste garantie om volledig te kunnen genieten van speleologie terwijl je veilig bent, is het inhuren van de diensten van een gecertificeerde gids die het gebied kent, de weersomstandigheden en de huidige staat van de grotten, evenals de te gebruiken technieken en materialen, en die voorbereid is om een ​​groep te leiden.
Specificaties: Sinds vele jaren geleden zijn de grotten en potholes de verblijfplaats en beschutting van veel culturen geweest, waardoor ze een van de plaatsen zijn waar antropologen, archeologen en paleontologen werken.
De verschillende ondergrondse dieren zijn gewend geraakt aan die vochtige en vreemde wereld, verloren hun zicht en hun pigmenten maar ontwikkelden daarentegen verschillende overlevingszintuigen en -strategieën in overeenstemming met waar ze leven.
Deze activiteit vindt plaats in grotten van oorsprong uit karst, dat wil zeggen, grotten gegraven door waterstromingen in oplosbare rotsen, zoals kalksteen

 

Tracking in Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido

We bieden je een vierdaagse trekking rond de majestueuze Monte Perdido in het spectaculaire Ordesa National Park (Huesca) in het hart van de Pyrenese bergketen.
Vanaf de top van de Ordesa-vallei beginnen we aan de tocht over Balcón de Pineta, Brecha de Tucarroya, Circo d’Estaube, Circo de Gavarnie, Brecha Roldán, Circo de Góriz en Faja de las Flores en langs de berghutten van Goriz. Pineta, Espuguettes en Serradets.
Het terrein varieert van ruige gebieden tot graslanden en bospaden. De grote met rotsen besneeuwde muren begeleiden ons tijdens de wandeling.
Het is een geweldige bestemming om te genieten van enkele van de meest beroemde punten en het Ordesa en Monte Perdido National Park.


Bron: spain.info

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.