" Samen Spanje ontdekken "

Natuurpark Sierra Cebollera

Sierra Cebollera

Het natuurpark Sierra Cebollera (Sierra de Cebollera), ligt 50 km ten zuiden van Logroño, in het gebied Cameros.Dit prachtige park, het eerste beschermde gebied in La Rioja, strekt zich uit over meer dan 23.000 hectare. Het omvat een breed scala aan dieren- en plantensoorten, waaronder uitgestrekte bosgebieden in een uitstekende staat van instandhouding. De talrijke voorbeelden van gletsjerreliëfs zijn een van de meest representatieve op het schiereiland. Het natuurpark is daarmee zeer aantrekkelijk voor wandelaars

 

Autumn in the Sierra de Cebollera nature reserve

De uitgestrekte wilde gebieden van het natuurpark omvatten exemplaren van de Pinus sylvestis, Quercus petraea, Pinus uncinata, beuken, eiken en berken, steeneiken, dennen en hulst. Verspreid over het park staan exemplaren van de Ulmus glabra, limoenen, esdoorns, iepen, taxusbomen en essen.

Het gebied heeft een rijke fauna, waaronder roofvogels zoals haviken, sperwers, valken, exemplaren van de Buteo buteo, adelaars (Circaëtus gallicus, Hieraëtus pennatus) en uilen (Strix aluco). De hoge delen van het park zijn het leefgebied van patrijzen (Perdix perdix). De zoogdieren worden vertegenwoordigd door vossen, wilde zwijnen, herten, eekhoorns en wilde katten. De rivieren zijn de thuisbasis van otters en de Galemys pyrenaicus.

Waterfall of Puente Ra, Sierra Cebollera Natural Park

In Villoslada, een nabijgelegen gemeente, ligt het Centro de Interpretación del Parque Natural. Dit bezoekerscentrum biedt audiovisueel materiaal en educatieve activiteiten over de natuurlijke hulpbronnen van het gebied. In San Andrés is er een tentoonstelling van de traditionele gereedschappen en instrumenten die worden gebruikt door de bewoners van het Cameros-gebied, waar de Sierra Cebollera zich bevindt.

Het bezoekerscentrum bevindt zich in Villoslada de Cameros, op het kruispunt van de weg naar Montenegro en gaat naar de Hermitage van Lomos de Orio. Het heeft een tentoonstelling getiteld “Sierra de Cebollera: Atlantic Refuge in a Mediterranean World”, die de meest unieke milieuwaarden van dit park laat zien. Met speciale aandacht voor de natuurlijke omgeving (reliëf, flora, fauna, etc.), evenals de enorme biodiversiteit die aanwezig is in de verschillende ecosystemen die deel uitmaken van het natuurpark.

Sierra Cebollera

Iregua River in Sierra Cebollera Natural Park

Tijdens de tocht maak je een tocht van de hoge toppen van de bergen naar de bodem van de vallei. Hier ontdekt u de overblijfselen van gletsjers en de diversiteit aan flora en fauna in de Sierra de Cebollera.

Het centrum heeft ook een audiovisueel gebied met veel te zien over de Iregua-rivier.

 

Meer over natuur in Spanje

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: