" Samen Spanje ontdekken "

Huelva ontdekken

huelva

Huelva Is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt in de autonome regio Andalusië.
De stad bevindt bij de waar de rivieren Tinto en Odiel samen komen, zo’n 90 km ten westen van Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. De Huelva was een trefpunt van verschillende culturen en beschavingen.

De provincie Huelva is de minst bezochte provincie van Andalusie.

Huelva is zelf misschien niet de mooiste stad van Andalusie, toch zijn er vele mooie en interessante plaatsen in de buurt om te ontdekken.

Parque Nacional de Donana

Het natuurlijke gebied van Doñana wordt beschouwd als een van de belangrijkste natuurlijke beschermde gebieden in Europa. Een belangrijk kruispunt voor migrerende vogelroutes tussen Afrika en Europa, het is ook de laatste toevluchtsoord voor veel bedreigde diersoorten.

Het spectaculaire landschap van zijn vlakke vlaktes wordt gevormd door twee primaire ecosystemen: dennenbossen en mediterrane struiken die groeien in voornamelijk zandige grond, en uitgestrekte met klei omzoomde moerassen, onderworpen aan een zeer seizoensgebonden watercyclus.

  • Moerassen, die in de zomer uitdrogen, zijn een perfecte bron voor voeding en plekjes voor nesten voor de talloze watervogels.
  • De struiken van Doñana zijn afhankelijk van de grootste watervoerende lagen in Spanje om te kunnen overleven. Plantensoorten zoals rockrossen, salie-leaved rockrose, rozemarijn en mastiek bieden beschutting voor zoogdieren, zoals de lynx.
  • De bossen van Doñana worden gedomineerd door steendennen, die ook aanzienlijke economische waarde creëert door de pijnboompitten die het produceert.

 

Monasterio de La Rábida

Monasterio de La Rábida is getuige geweest van een van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de mensheid; de ontdekking van Amerika door Christopher Columbus. in afwachting van financiële steun van de katholieke vorsten, Ferdinand en Isabella. verbleef Columbus tussen 1491 en 1992 in La Rábida.

Het klooster heeft ook een veertiende-eeuwse gotiek-mudejar-kerk, waar kapitein Martín Alonso Pinzón, van Palos de la Frontera, die met Columbus in een van zijn schepen voer, begraven ligt. Tussen de muren van dit primitieve klooster ligt het beeld van Santa María de la Rábida Nuestra Señora de los Milagros, het beeld dat Christoffel Columbus vóór zijn persoonlijke kruistocht bad.

La Rábida werd beschadigd door de aardbeving in Lissabon in 1755 en werd in 1835 verlaten gehouden om enkele decennia later te worden hersteld. Het heropend in 1856 toen het tot nationaal monument werd verklaard. In 1920 keerden Fransikaanse monniken terug naar het klooster en er wonen er nog steeds monniken.

Het klooster, omgeven door prachtige botanische tuinen vol met exotische planten, is een bezoek waard vanwege zijn museum dat de ontdekking van de nieuwe wereld en het leven van Christopher Columbus beschrijft. Ook bezienswaardig zijn de muurschilderingen in een van de kamers van het klooster die het leven van Columbus beschrijven, die in de jaren dertig werden geschilderd door de beroemde lokale kunstenaar Daniel Vásquez Díaz. Gelegen aan Diseminado De la Rábida, ten westen van La Rábida.

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: