" Samen Spanje ontdekken. "

Oviedo, hoofdstad van Asturië

Oviedo

Oviedo – Twee monniken en een heuvel … Toen Máximo en Fromestano een klooster stichtten gewijd aan San Vicente, wisten ze niet dat het de eerste christelijke hoofdstad van het Iberisch schiereiland zou worden.

 

Het ontstaan van Oviedo heeft alle legendarische epische ingrediënten van alle grote daden en steden. Sinds de oudheid behoudt het zijn monastieke en vorstelijke stempel en blijft het het originele referentiepunt voor de oorspronkelijke of heilige weg van St. James, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella die eveneens werd gesticht door een Asturische koning, Alfonso II.

De Asturische hoofdstad is gastvrij en dynamisch, een plek waar je elke dag iets anders kunt ervaren. Het heeft ook een intens cultureel en commercieel leven.

Menselijk van omvang, het is een gemakkelijke stad om rond te slenteren, waarbij elke hoek een onverwachte sensatie heeft: de Fontán-markt, een pre-romaanse fontein genaamd La Foncalada, een kathedraal met zowel een gotische als een romaanse toren, een historische stad die een bron van inspiratie geweest voor schrijvers als Clarín en Pérez de Ayala, hedendaagse civiele architectuur en een intense culturele agenda met onder meer het operaseizoen en de Princess of Asturias Awards Ceremony, naast andere grote evenementen.

 

Dat is Oviedo … monastiek en vorstelijk, op St. James ‘Way, een baken van het christendom in de late middeleeuwen, dat nog steeds een van zijn relikwieën een universele referentie waarborgt: de Heilige Lijkwade.

 

Oviedo

Oviedo bij zonsopkomst

 

Wat kun je doen in Oviedo

Een wandeling door de oude stad, waar de kathedraal, de Heilige Kamer, enkele kerken en kloosters zoals Las Pelayas en musea, waaronder het Museum voor Schone Kunsten en het Archeologisch Museum, vermeldenswaard zijn.

Een tapa of twee in de “Cider Boulevard”. Dat is de naam die wordt gegeven aan Calle Gascona, een straat vol met restaurants en cider-tavernes, waar u kunt genieten van cider en lokale gerechten.

Winkelen in de Calle Uría. Deze straat is een van de belangrijkste handelsdistricten van de stad en vat samen hoe de stad in de 20e eeuw is geëvolueerd. In de omgeving, een emblematische groene ruimte in de stad: San Francisco Park.

De stad van kunst en de prinses van Asturië Awards. Pre-Romaanse kunst – uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO -, hedendaagse kunst, beeldhouwwerken, enz., En een rijk cultureel leven dat zijn hoogtepunt heeft bereikt in de Prince of Asturias Awards Ceremony.

Wat kun je bezoeken

 

Het stadhuis

Het stadhuis werd gebouwd in 1622-1623 door de architect Juan de Naveda, en het gebouw werd gerestaureerd en uitgebreid in 1939. De hoofdingang wordt geleid door een marmeren leeuw, gebracht uit de fontein die in de vroege jaren van de 19e eeuw in het belangrijkste plein van de Plaza Mayor, en is sindsdien ontmanteld.

 

Paleis van de markies van Santa Cruz del Marcenado of de la Rua

(Palacio del Marqués de Santa Cruz del Marcenado o de la Rua)
Gebouwd in opdracht van Alonso González de la Rúa, penningmeester van de katholieke vorsten. Het is sober en militair van uiterlijk. Een 15e-eeuws laatgotisch paleis. De façade heeft een ingang met een rondboog rond het gewelf, versierd met de wapenschilden van de families Rúa en Cienfuegos. Er is een onlangs overdekte binnenplaats en een prachtige tuin in het gebouw. Het is momenteel een evenementencentrum.

 

[booking_product_helper shortname=”map oviedo”]

[booking_product_helper shortname=”oviedo dealfinder”]

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: