" Samen de spaanse keuken ontdekken"

Pan-gefrituurde Heek, Witte Bonen & Chorizo Bouillon

Pan-gefrituurde Heek, Witte Bonen & Chorizo Bouillon – Traditionele Spaanse gerechten – Van zongerijpt vers fruit en groenten tot noten, vis, zuivel en olijfolie. Het is al jaren bekend dat de Mediterrane keuken een van de gezondste is in de wereld. Het wordt regelmatig beschreven als een middel om intellectuele fitheid te bevorderen, een sterk hart te behouden en je te beschermen tegen ziekten als Alzheimer. Het Spaanse “dieet” voor gewichtsvermindering is een typisch voorbeeld van de gezonde Mediterrane inwoners. Het merendeel van de maaltijden – om nog maar te zwijgen over andere dingen – kosten ook een stuk minder vergeleken met andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk. Dus een Spaans “dieet” is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de portemonnee.

Degenen die naar en door Spanje reizen, weten dat het je makkelijk wordt gemaakt om gezond te blijven, terwijl je door dit ongelooflijke land reist. Dit komt met name door de keuken en door het volgen van de belangrijkste aanbevelingen als het gaat om Spaanse eten. 


TRADITIONELE SPAANSE RECEPTEN  
UIT ALLE REGIOS IN SPANJE. 

 

Pan-gefrituurde Heek, Witte Bonen & Chorizo Bouillon

 

VOORBEREIDING: 20 MIN KOOKTIJD: 1 UUR 

Pan-gefrituurde Heek, Witte Bonen & Chorizo Bouillon

INGREDIËNTEN 

  •  eetlepel zonnebloemolie 
  • – uigesneden 
  •  rode peperontpit en versnipperd 
  •  theelepels curry kruiden  
  • 300 gr – cherry tomaten 
  • 500 gr  gekookte aardappelengesneden bos koriander. Stengels mooi gehakt en bladeren grof gehakt. 
  •  eieren, geklutst 

INSTRUCTIES 

  • Snijd de aardappelen en de ui in kleine plakjes. 

Verwarm de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui en de aardappel 5 minuten in zonnebloemolie tot ze lekker zacht zijn. Tip in de smaken, bak nog 1 min extra, breng op dat moment de cherrytomaten, aardappelen en korianderstengels over naar het gerecht. Breng de eieren op smaak, giet het op het hoogste punt van de groenten en wacht 8-10 minuten. 

Verwarm de vlamgril en verwarm de tortilla 1-2 minuten eronder, totdat de top ongeveer klaar is. Verspreid de korianderbladeren en laatste rest stoofpot over de top, snijd ze in partjes en presenteer het met een portie gemengde groenten. Serveer de Pan-gefrituurde Heek, Witte Bonen & Chorizo Bouillon.