" Samen Spanje ontdekken "

Picos de Europa – Lago de Enol

Lago de Enol

Lago de Enol is een prachtig gletsjermeer dat ligt in het Spaane natuurgebied Pico de Europa in de deelstaat Asturië op een hoogte van 1.070 m tussen Pico Mosquital (1.268 m), Porra de Enol (1.274 m) en Cerro de Sobornín (1.183 m). De omgeving is er een van semi-bergachtig, ruig landschap. Dit maakt het gebied meer geschikt voor wandelen dan om te bewonderen.

 

Lago de Enol is onderdeel van De meren van Covadonga.

Lake Enol

Panorama of Lake Enol in Picos de Europa, Asturias, Spain

In het hart van het oudste nationale park van Spanje, vindt u een buitengewone plaats die doordrenkt is van legendes: de Covadonga-meren. Laat je verleiden door de mooie, bochtige weg die naar de meren leidt en langzaam een ​​prachtig landschap onthullen dat bestaat uit kalm water, onvoorstelbare groene tapijten en bergtoppen die bijna allemaal binnen handbereik lijken te zijn.

Gescheiden door de val van de Picota, zijn Lago de Enol en Ercina twee van de meren in dit, een van de meest beroemde en mythische hoeken in Asturië. Gelegen in het Picos de Europa National Park en op slechts 27 kilometer van de stad Cangas de Onis, nodigen wij u uit om het majestueuze landschap rondom de Covadonga-meren te leren kennen. De indrukwekkende bergtoppen rondom de meren en de prachtige weerspiegelingen in de wateren zullen een van de meest onvergetelijke dingen zijn tijdens uw verblijf. Zijn schoonheid is in alle tijden van het jaar boeiend. Maak een wandeling door de sneeuw van de winter, of de prachtige, opvallende kleuren van lente, zomer en herfst.

 

Lago Ercina

Vanaf het heiligdom van Covadonga is de toegang tot de meren een even opmerkelijke ervaring. De weg naar de meren heeft 12 kilometer bochten en bochten die langzaam het prachtige natuurlijke landschap onthullen. Neem de tijd om deze fantastische weg op te gaan, een voorproefje van de wonderen die nog moeten komen. Halverwege de meren kom je de Mirador de la Reina tegen, waar je de onbeschrijfelijke uitzichten kunt zien die je naar het einde van de weg zullen brengen.

 

 

Vaca en el lago Enol (Lagos de Covadonga, Asturias – España).

Lago de Enol is het eerste meer dat je tegenkomt, op een hoogte van 1.070 meter boven de zeespiegel. Koeien, paarden en schapen grazen rustig op de eindeloze groene weiden rond het meer, zonder acht te slaan op de bezoekers van deze idyllische plek. Geniet van het fascinerende landschap terwijl u doorgaat tot op een hoogte van 1.108 meter boven het afdichtingsniveau, waar het Ercina op u wacht met een spectaculaire reeks kleuren: vanwege de planten in het water en de veranderingen in het licht, veranderen de wateren van het meer van kleur , gaande van lichtgroen tot donkergroen met bij gelegenheid spatten van geel of rood. Kom naar de Picos de Europa en duik jezelf in de natuur als nooit tevoren. Adem de zuivere lucht van de bergtoppen in en kijk naar een bijzonder mooi landschap terwijl je door deze buitengewone plaats loopt: de Covadonga-meren.

Bron: anepiceducation.comspain.info

 


YOU MIGHT ALSO LIKE

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: