" Samen Spanje ontdekken "

Santander

Te doen in Santander

Santander, de hoofdstad van Cantabrië in de Atlantische Oceaan in Noord-Spanje, is een stad aan zee die nog steeds leeft van vissen, maar heeft ook een fin de siècle gratie en een natuurlijk landschap dat je sokken uitblaast. De stranden zijn ook top, en liggen direct aan jouw kant als je de Middellandse Zee van Spanje in de zomer te warm vindt. Dit is wat de Spaanse royalty aan het begin van de 20e eeuw bracht, toen koning Alfonso XIII Santander en zijn meer gematigde klimaat verkoos voor zijn zomerresidentie.

Dingen om te doen in Santander:

 

De Stranden

De stad Santander en de provincie Cantabria bieden een aantal van de beste stranden in het noorden van Spanje. Hier vinden we stranden die met volle kracht de geuren en geluiden van de zee oproepen. Het zijn stranden met fijn goudkleurig zand, ongerept en ideaal om te ontspannen van de alledaagse stress. Playa de la Concha, gelegen in de baai van Santander, wordt beschouwd als de meest beroemde stadsstrand in heel Spanje. De baai van Santander (lengte 9 km) heeft een mooie boulevard, omgeven door een witte balustrade (gesneden in mariene motieven), vanwaar adembenemende uitzichten te bewonderen zijn. Veel stranden zijn er op idyllische plekken zoals de stranden van Valdearenas, Somocuevas,Matalenas en Sardinero.

 

Magdalena Park

Voor een groot deel van de geschiedenis van de stad werd dit groene schiereiland bij de ingang van de Baai van Santander gemilitariseerd. In de Napoleontische oorlogen was er in 1812 een zware strijd tussen de Britten en de Fransen voor de controle over dit punt en het kleine eiland Mouro, zichtbaar in de monding van de baai in het oosten. Later werd het hele schiereiland begaafd door de stad aan koning Alfonso XIII aan het begin van de 20e eeuw namen pijnboombosjes plaats voor de vuurwapens en werd een prachtig park aangelegd. Nu houdt het grote openbare evenementen zoals het zomerfeest “Santander Music” in augustus, en er is zelfs een mini-dierentuin hier met zeehonden en pinguïns.

Te doen in Santander

Magdalena Park

 

De Grotten van Altamira

Waarschijnlijk de meest opmerkelijke culturele erfenis, met de bekendste schilderijen, uit de prehistorie (paleolithisch tijdperk) van zeventien beschilderde grotten met afbeeldingen van mammoeten, everzwijnen, herten en bizons. Mensen zijn niet afgebeeld maar wel menselijke handen. De grot, ongeveer 300-meter lang, bevat 150 prenten, in de kleuren oker, rood en zwart. Deze grotten zijn ontdekt in 1879 door Marcelino Sanz de Sautuola en zijn dochter Mary. De schilderijen zijn gemaakt met natuurlijke polychrome pigmenten die bewaard zijn gebleven sinds het Quartair tijdperk.

 

Cabo Burgemeester

Om de Atlantische Oceaan in al zijn furie te zien, hoef je alleen maar naar deze landtong te reizen net voorbij de noordelijke buitenwijken van Santander. De vuurtoren van de kaap werd gebouwd in 1839 en in 2001 werd het volledig geautomatiseerd, dus de woning van de vuurtorenwachter werd veranderd in een openbare kunstgalerie. Na het parkeren bij de vuurtoren kunt u het met gras begroeide pad naar de klif beklimmen, met een fotogeniek landschap in elke richting, zoals de gouden baai bij Playa de Mataleñas of over de heuvels aan de oostkant van de baai van Santander.

 

Santillana del Mar

Santillana del Mar is een middeleeuws dorp (4.000 inwoners) en een van de mooiste dorpen in Spanje. Het ligt op ongeveer 30 Kilometer van Santander. Het is een levend museum en is alleen te voet te bezichtigen. In de negende eeuw bestond het klooster van Santa Juliana al in het dorp, dat in de twaalfde eeuw uitgebreid werd met de prestigieuze kerk van Santa Juliana, de eerste en een van de belangrijkste exponenten van de Romaanse kunst in Cantabrië. Dit dorp kende tijden van grote economische rijkdom en rond de kerk en haar prachtige klooster, heeft zich een dorpskern ontwikkeld met grote herenhuizen en paleizen. De torens van Merino en Don Borja behoren tot de oudste gebouwen in het dorp, en op middeleeuwse keistraatjes, maak je een wandeling terug in de tijd langs prachtige huizen en gebouwen uit de middeleeuwen.

Santillana – Old houses

 

Catedral de Santa María de la Asunción

De gotische kathedraal van Santander is veel ingetogener dan de meest geroemde Spaanse kathedralen, met een strak, bijna sober gotisch ontwerp dat dateert uit de jaren 1100 tot 1400. Het moest in de 20e eeuw worden gereconstrueerd na de burgeroorlog en de ramp met Cabo Machichago in 1893, toen een stoomschip beladen met dynamiet in de haven explodeerde en 590 levens claimde. Het klooster is een deel dat weinig verandert en dat zijn trapezoïdale lay-out uit de jaren 1300 behoudt. De lagere Iglésia del Cristo is ook origineel, met plechtige gotische gewelven en een glazen vloer waardoor u de overblijfselen van de Romeinse nederzetting Portus Victoriae kunt zien.

 

%d bloggers liken dit: