" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Spaanse Churros met Chocolade Dipsaus

50 Spaanse recepten 

 

INTRODUCTIE

Spaanse Churros met Chocolade Dipsaus – van zongerijpt vers fruit en groenten tot noten, vis, zuivel en olijfolie. Het is al jaren bekend dat de Mediterrane keuken een van de gezondste is in de wereld. Het wordt regelmatig beschreven als een middel om intellectuele fitheid te bevorderen, een sterk hart te behouden en je te beschermen tegen ziekten als Alzheimer. Het Spaanse “dieet” voor gewichtsvermindering is een typisch voorbeeld van de gezonde Mediterrane inwoners. Het merendeel van de maaltijden – om nog maar te zwijgen over andere dingen – kosten ook een stuk minder vergeleken met andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk. Dus een Spaans “dieet” is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de portemonnee.

Degenen die naar en door Spanje reizen, weten dat het je makkelijk wordt gemaakt om gezond te blijven, terwijl je door dit ongelooflijke land reist. Dit komt met name door de keuken en door het volgen van de belangrijkste aanbevelingen als het gaat om Spaanse eten. 


TRADITIONELE SPAANSE RECEPTEN  
UIT ALLE REGIOS IN SPANJE. 

 

Spaanse Churros met Chocolade Dipsaus

 

churros

INGREDIËNTEN

 

  • 50 gr – gesmolten boter
  • ½ – theelepel vanilla extract
  • 250 gr – gewone bloem, van een nieuwe verpakking
  • 1 – teelepel bakpoeder
  • 1 – liter zonnebloemolie
  • Een paar stukjes brood

Voor de saus

  • 200 gr – donkere chocolade, niet te bitter en in stukken gebroken.
  • 100 ml – volle room
  • 100 ml – volle melk
  • 3 – eetlepels gouden siroop
  • ½ – theelepel vanille extract, mocht je dat hebben
  • Voor de kaneelsuiker
  • 100 g – basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel

Instructies

  • Verwarm de pan en doe 300 ml warm water rechtstreeks de pan. Voeg de vanille-extract toe en laat deze oplossen. Zeef de bloem en bakpoeder in een kom. Voeg daar een flinke snuf zout aan toe. Doe hier het warme water bij en klop het klontvrij met een houten lepel. Laat het 10 minuten rusten, terwijl je de saus gaat maken
  • Doe alle ingrediënten van de saus bij elkaar en laat het gezamenlijk smelten. Soms even mixen totdat je een glanzende saus hebt. Hou de warmte op een lage temperatuur.
  • Vul een ruime kom met 33% olie en verhit deze. Koken met olie kan gevaarlijk zijn. Bestudeer ruim voordat je start, hoe je het best kan frituren en op welke afstand dat het best kan, om zo ongelukken in de keuken te voorkomen.
  • Frituur het tot het 3D-gevormde brood ongeveer 45 tot 60 seconden. Zet een bord klaar met keukenpapier en mix de basterdsuiker gelijk met het kaneel. 1,5 tot 2 cm groot is de beste lengte. Vul het met vers beslag en maak met spuimond 2 strips op het bord en maak deze op maat met een schaar.
  • Bak tot toplaag donkerder en sprankelend. Wees hier voorzichtig – als luchtzakken in de churros structuur zitten, kunnen ze tot ontploffing komen. Vooral als de olie oververhit raakt of als je oud meel gebruikt. Koken met warme olie kan gevaarlijk zijn – Bestudeer ruim voordat je start, hoe je het best kan frituren en op welke afstand dat het best kan, om zo ongelukken in de keuken te voorkomen. Houd kinderen uit de keuken en maak het jezelf gemakkelijk door lange mouwen en oogbescherming te dragen. En weer je gezicht af van de koekenpan.
  • Zodra de churros glad en donker van kleur zijn, haal je ze uit de olie met een geopende lepel en laat je ze op het met keukenpapier beklede bord glijden. Ga door met het frituren van het beslag en bestrooi de gefrituurde churros ondertussen met kaneelsuiker. Als je alle churros hebt gekookt, kun je het serveren met de kaneelsuiker en chocoladesaus.
%d bloggers liken dit: