" A super cool template for bloggers, photographers and travelers "

Spaanse Kokkels met Chorizo en Witte Bonen Stoofpot

50 Spaanse recepten 

 

INTRODUCTIE 

Spaanse recepten – Van zongerijpt vers fruit en groenten tot noten, vis, zuivel en olijfolie. Het is al jaren bekend dat de Mediterrane keuken een van de gezondste is in de wereld. Het wordt regelmatig beschreven als een middel om intellectuele fitheid te bevorderen, een sterk hart te behouden en je te beschermen tegen ziekten als Alzheimer. Het Spaanse “dieet” voor gewichtsvermindering is een typisch voorbeeld van de gezonde Mediterrane inwoners. Het merendeel van de maaltijden – om nog maar te zwijgen over andere dingen – kosten ook een stuk minder vergeleken met andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk. Dus een Spaans “dieet” is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de portemonnee.

Degenen die naar en door Spanje reizen, weten dat het je makkelijk wordt gemaakt om gezond te blijven, terwijl je door dit ongelooflijke land reist. Dit komt met name door de keuken en door het volgen van de belangrijkste aanbevelingen als het gaat om Spaanse eten. 


TRADITIONELE SPAANSE RECEPTEN  
UIT ALLE REGIOS IN SPANJE. 

 

Spaanse Kokkels met Chorizo en Witte Bonen Stoofpot

 

VOORBEREIDING: 15 MIN KOOKTIJD: 20 MIN 

 

 

Ingredienten

  • 50 gr – chorizo, in blokjes
  • 1 – ui, fijngesneden
  • 1 – teen knoflook, gekneusd
  • Kleine bos peterselie, ½ – fijngesneden, ½ – grof gesneden
  • 200 ml – hete bouilion, vis of vegetarisch
  • 400 gr – gesneden tomaten uit blik
  • 400g – witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1 – theelepel sherry azijn
  • 600 g – kokkels, schoongemaakt
  • Knapperig brood, om te serveren

 

Instructies

  • Bak de chorizo ​​in een grote koekenpan met een bovenkant, op middelmatige warmte tot het begint op te frissen en zijn olie af begint te voeren. Voeg de ui toe en kook 5 minuten tot het ontspant. Voeg op dat moment de knoflook en fijngesneden peterselie toe en bak het nog 1 min.
  • Giet de bouillon en de tomaten erbij. Breng het aan het bubbelen, verminder de warmte en voeg op dat moment de bonen en sherryazijn toe. Stoof gedurende 10 minuten, totdat de vloeistof enigszins is afgenomen.
  • Verspreid de kokkels, verspreid met de deksel en stoom het gedurende 2 tot 4 minuten, schud de koekenpan soms totdat de schelpdieren open zijn. Proef een beetje alvorens het aromatiseren, omdat de schelpdieren erg zout kunnen zijn. Voeg op dat moment de gehakte peterselie toe. Eet het met heel veel hard brood.