" Samen de Spaanse keuken ontdekken "

Spaanse Padron Pepers

Spaanse Padron Pepers – Spaanse recepten – Van zongerijpt vers fruit en groenten tot noten, vis, zuivel en olijfolie. Het is al jaren bekend dat de Mediterrane keuken een van de gezondste is in de wereld. Het wordt regelmatig beschreven als een middel om intellectuele fitheid te bevorderen, een sterk hart te behouden en je te beschermen tegen ziekten als Alzheimer. Het Spaanse “dieet” voor gewichtsvermindering is een typisch voorbeeld van de gezonde Mediterrane inwoners. Het merendeel van de maaltijden – om nog maar te zwijgen over andere dingen – kosten ook een stuk minder vergeleken met andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk. Dus een Spaans “dieet” is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de portemonnee.

Degenen die naar en door Spanje reizen, weten dat het je makkelijk wordt gemaakt om gezond te blijven, terwijl je door dit ongelooflijke land reist. Dit komt met name door de keuken en door het volgen van de belangrijkste aanbevelingen als het gaat om Spaanse eten. 


TRADITIONELE SPAANSE RECEPTEN  
UIT ALLE REGIOS IN SPANJE. 

 

Spaanse Padron Pepers

 

VOORBEREIDING: 20 MIN KOOKTIJD: 5 MIN 

Spaanse Padron Pepers

INGREDIENTEN 

  •  eetlepel olijfolie 
  • 500 – Pardon pepers 

INSTRUCTIES 

  • Verhit de olijfolie in een grote koekepan op zeer hoog vuur. Bak de pepersroer ze regelmatig, voor 5 minuten, totdat ze blaren hebben en zijn verwelkt. De paprika’s moeten zacht en nauwelijks verkoold zijn 
  • Leg de Padron pepers op een serveerschaal en breng het op smaak met wat zeezout. Serveer met een dipsaus of als onderdeel van tapas.