Steden in Spanje

Een land van verbazingwekkende geografische en artistieke diversiteit, Spanje is een van de grootste landen in Europa dat vier vijfde van het Iberisch schiereiland beslaat.

Het land is verdeeld in regio’s die geen weerspiegeling zijn van culturele of politieke grenzen, namelijk Andalusië, Ceuta en Melilla; Castilië / La Mancha & Extremadura; de noordelijke regio; Castilië / Leon en La Rioja; Navarra en Aragon; Madrid; en Valencia & Murcia en Catalonië inclusief Barcelona.

Divers als het land en de regio’s in het land, de steden in Spanje zijn uitstekende voorboden van de veelzijdige geschiedenis en cultuur van Spanje waar elke bezoeker ooit op zou kunnen hopen. Bovendien maakt de vermenging van oude en hedendaagse steden het samengaan mogelijk van bekende galerijen, kathedralen en musea die zich wapenen met de luide bars en beukende disco’s van de stad. Of het nu een voorproefje is van het moderne levendige Spanje of een gevoel van historisch intiem Spanje, reizigers zullen zeker iets interessants vinden in de steden in Spanje die elk bezoek de moeite waard zullen maken.

 

Palacio Real, Madrid

Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt letterlijk in het centrum van Spanje het land. De stad is pulserend en indrukwekkend, maar mist bekende monumenten, het is er volop met culturele toeristische attracties. Madrid is trots op zijn drie prachtige musea, het Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia en het Museo Thyssen-Bornemisza.

Madrid is een van de steden in Spanje waar een bezoeker met een passie voor kunst een groot toevluchtsoord zal vinden tussen opmerkelijke werken en kunstcollecties van toonaangevende Europese en Spaanse meesters. Maar de stad Madrid is niet alleen voor kunstliefhebbers, want de stad heeft een beroemd centrumplein, de Puerta del Sol, dat het belangrijkste winkelgebied en centrum van het nachtleven van de stad is. Madrid is absoluut een stad om te bezoeken voor reizigers die op zoek zijn naar de diverse mix van historisch, modern en natuurlijk.

Hoofdstad Madrid

Beautiful view of Madrid downtown at sunset

 

Granada

Een andere opmerkelijke stad van Spanje is historisch gezien Granada; de stad was de laatste stad die viel voor christenen. Het uitzonderlijke Alhambra-monument, een paleis-fort gebouwd in de 13e tot 14e eeuw door de leiders van Nasrid, is een van de populaire toeristische attracties.

Granada is een van de “must visit” steden in Spanje voor een wandeling door eeuwenlange indrukwekkende omgeving en een verlichtende ervaring.

Granada

Granada

 

Er zijn talloze andere steden in Spanje die ook een bezoek waard zijn, zoals Barcelona, ​​Sevilla, Cordoba, Cuenca, Toledo en nog veel meer, wat een reiziger ook kiest om te bezoeken, een ding is zeker, het wordt een schatkist van grote reiservaringen.

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: