" Samen Spanje ontdekken "

Toerisme in Spanje

Toerisme in Spanje

Toerisme in Spanje – Spanje bevat ongeveer vier vijfde van het Iberisch schiereiland, terwijl Portugal de andere een vijfde domineert. Spanje is een van de grootste landen in Europa. Het is een land van ongelooflijke diversiteit, zowel op het gebied van cultuur als geografie.

Terwijl de kustgebieden aan de Middellandse Zee letterlijke magneten zijn die het grootste deel van de toeristenmassa van het land trekken, wint de noordkust aan populariteit als een toeristische bestemming buiten Spanje.

Toerisme in Spanje

la carolina beach in Murcia

Een deel van de aantrekkingskracht dat het toerisme in Spanje  heeft op reizigers en avonturiers is het wonderlijk gevarieerde landschap. Het toerisme in Spanje gaat niet alleen over stranden. Verder dan zand, zon en branding is er een enorme verscheidenheid aan terreinen, van naald- en loofbos tot uitgestrekte, dorre vlaktes, schorren tot rotsachtige baaien en mysterieuze inhammen, met sneeuw bedekte bergtoppen tot groene rivierdalen die door heldere bergstromen worden doorkruist.

De natuurlijke schoonheid van Spanje wordt verder versterkt door de verscheidenheid aan nationale parken van het land. Als u op zoek bent naar een van de beste manieren om de natuur en het dierenrijk in overvloed te verkennen, bereidt u zich dan beter voor op een bezoek aan de nationale parken waar wandelpaden, wandelingen en jeep-excursies in overvloed zijn.

Bekijk deze grote nationale parken voor een uniek toeristisch avontuur in Spanje:

  • Coto de Doñana (Seville and Huelva)
  • Tablas de Daimiel (La Mancha)
  • Ordesa (Huesca Pyreneeën)
  • Aigues Tortes (Lleida)
  • Montaña de Covadonga (Picos de Europa)
Monte Perdido

National Park Ordesa en Monte Perdido

En als je eenmaal genoeg tijd hebt doorgebracht in de natuurlijke visuele pracht van Spanje, dan is het tijd om door te gaan naar de door mensen gemaakte.

Door de eeuwen heen heeft Spanje een aantal mensen aangetrokken die aangetrokken werden tot zijn prachtige kusten. Deze overwinnende mensen vestigden hun koloniën, koninkrijken en steden en verspreidden hun cultuur en architectonische technologie over het uitgestrekte territorium. Tegenwoordig draagt ​​Spanje nog steeds de sporen van deze verschillende culturen – Moorse paleizen en baden, romaanse kerken, gotische gebouwen en andere structuren en constructies.

Guell park in Barcelona, Toerisme in Spanje

Guell park in Barcelona

In sommige gebieden doen de gebouwen sterk denken aan de Renaissance-periode: grote kathedralen en kastelen. In andere zou de stijl barok kunnen zijn. In Barcelona kun je een idee krijgen hoe het middeleeuwse Spanje eruit zou hebben gezien door de gebouwen en structuren in dit belangrijke culturele centrum te bestuderen. In Madrid is de Romeinse invloed sterk.

Het toerisme in Spanje is een toevluchtsoord voor de rijke cultuur en geschiedenis van het Spaanse volk. Er zijn musea en galerieën die zijn gewijd aan bijna alle denkbare onderwerpen uit de geschiedenis van begrafenisrijtuigen tot collecties van beroemde artiesten als Pablo Picasso.

‘S Nachts is er meer te doen. Na een dag van rustige wandelingen door pleinen en smalle, kronkelige straatjes, geniet u van de luidheid en vrolijkheid van een typisch Spaanse pub. De Spaanse mensen zijn vrolijk en laidback. Ze genieten van lekker eten, goed drinken en luide discussies.

%d bloggers liken dit: