Tortilla (Aardappelomelet)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 middelgrote aardappelen
  • 4 of 5 eieren
  • 1 middelgrote ui
  • ¼ liter olijfolie
  • Zout

 

Bereiding

Schil, was en droog de aardappelen. Snijd ze in dunne plakjes en leg ze in een diepe pan met olijfolie op middelhoog vuur, zodat ze langzaam koken. Voeg de fijngehakte ui toe.

Bak langzaam met de aardappelen tot ze zacht zijn en beginnen te bruinen. Het beste kunt u roeren met een schuimspaan om de groenten in stukjes te snijden.

Na 10 minuten de olie afzetten. Klop de eieren met een snufje zout in een aardewerken schaal. Voeg de aardappel- en uienmix toe.

Zet de pan terug op het vuur met een beetje van de olie en voeg het ei en de aardappelmix toe. Bedek de pan en laat 5 tot 10 minuten op een laag vuur bakken tot de bodem bruin begint te worden.

Draai de omelet ondersteboven met een deksel en plaats het dan terug in de pan aan de andere kant zodat het langzaam ondergaat.

Het moet aan beide kanten bruin worden.

Presentatie

Serveer op een ronde schotel of serveerschotel, warm of koud. Als je het wilt gebruiken met een picknick of in stukken wilt snijden, moet je meer aardappelen gebruiken zodat het dikker en gemakkelijker te dragen en te snijden is. In dit geval, eet het koud.

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: