Vakantie in Spanje

Spanje is een van de populairste bestemmingen in Europa, zowel voor toeristen als voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe permanente woningen. Ongeacht bij welke groep je hoort, een vakantie in Spanje is absoluut de juiste keuze. Dit is waarom:

Extremadura

The Real Spanish Experience

 

Monfrague, Extremadura

Monfrague National Park, Extremadura

Extremadura, een regio ver weg van de druk bevolkte kustgebieden van Spanje, is gelegen tussen Portugal en de centrale vlaktes van La Mancha in het westelijke deel van het Iberisch schiereiland. De afstand tot de kust heeft het tot een van de dunst bevolkte gebieden van het land gemaakt, evenals de belangrijkste reden waarom toeristen zelden naar dit gebied reizen.

Als u echter op zoek bent naar een echte Spaanse ervaring, dan is er geen plaats zoals Extremadura voor een vakantie buiten de gebaande paden in Spanje.

Extremadura biedt een ongerept land, vol weelderige bossen, uitgestrekte landbouwvlakten en majestueuze bergen. En tussen al deze zijn schattige kleine stadjes en gehuchten met mensen leven zoals ze eeuwen geleden deden.

Als u een geschiedenisliefhebber bent of gewoon iemand die de natuurlijke schoonheid op zijn best weet te waarderen, dan is een vakantie in Spanje met deze bestemming in gedachten de perfecte keuze.

Barcelona

Eeuwenoude tradities, buitengewone schoonheid

Barcelona from Santa Maria del Pi church, Spain

Barcelona gezien vanaf Santa Maria del Pi church

Voor een stad die buitengewoon modern en trots is op dat feit, is Barcelona op veel aspecten behoorlijk middeleeuws. En dit is waar de charme van Barcelona ligt. Als een van ‘s werelds meest trendy plaatsen, klampt de stad zich vast aan zijn eeuwenoude tradities.

Het is daarom niet ongebruikelijk om blitse moderne gebouwen te vinden die naast elkaar staan ​​met werken van buitengewone schoonheid door een beroemde ontwerper als Antoni Gaudi, die zeker geldt als een van ‘s werelds grootste architecten.

Meer dan alleen visuele pracht, een vakantie in Spanje met Barcelona als uw eerste bestemming zou ook betekenen dat u deelneemt aan de rijke cultuur van Spanje. Met meer dan 50 musea gewijd aan interessante onderwerpen als de geschiedenis van begrafenisrijtuigen naar het werk van Pablo Picasso, is Barcelona een van de belangrijkste culturele centra van Spanje.

Een vakantie in Spanje, met name in Barcelona, ​​is alsof je in een heel ander land bent. Hier is niet alleen de taal anders (de inwoners van spreken Catalaans, in tegenstelling tot het Castiliaans), maar de manier van leven. Een wandeling langs La Rambla, een van de meest beroemde voetpaden in Spanje, zo niet de beroemdste, zal je meteen een idee geven.

 

Costa Brava

Spanje’s “Wild Coast”

Palamos

Palamos

De Costa Brava strekt zich uit over 160 km tussen de Franse grens en Barcelona en heeft de bijnaam “Spaanse wilde kust” gekregen vanwege de talloze rotsachtige baaien die afwisselen tussen kilometers lange zandstranden en met pijnbomen begroeide kliffen. Voor een vakantie in Spanje met een schilderachtige kuststrook, presenteert de Costa Brava een zeer opvallend mooie foto.

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: