" Samen Spanje ontdekken "

Valencia

Valencia
Met haar mediterrane klimaat en prachtige ligging aan de Middellandse zee, trekt de autonome regio Valencia  jaarlijks vele toeristen. Het gebied heeft 632 kilometer kust, waaronder de bekende ‘Costa Blanca’.

Naast idyllische stranden en grote badplaatsen biedt Valencia ook prachtige mediterrane landschappen, belangrijke berggebieden, kleine vissersdorpjes en onbewoonde eilandjes. Bovendien kent de regio met haar vijf miljoen inwoners een rijke historie,  eeuwenoude cultuur en talloze feesten.

Valencia is opgedeeld in drie provincies: Alicante, Castellón en Valencia. Hieronder bespreken we van elke provincie de must-see’s en must-do’s, of je nou voor het strand, de natuur of de cultuur komt.

Alicante

Alicante is de perfecte provincie voor zowel strandgangers als cultuurliefhebbers. Langs de gehele kust ligt de Costa Blanca, waarbij de stranden afgewisseld worden door bergachtig landschap. Hier vind je verschillende interessante kustplaatsen. Allereerst Alicante zelf, een prachtige oude havenstad, gelegen aan de voet van de berg waarop de Castillo de Santa Bárbara staat. Een andere bekende kustplaats is Benidorm, waar je veel accommodaties zult vinden voor een strandvakantie. Wanneer je van oude witte stadjes houdt zijn Altea en Alcoy aanraders, de  laatste met name bekend vanwege zijn vele bruggen. Hier worden in de zomer nog vele Moorse en Christelijke festivals gevierd.  Over de gehele provincie vind je archeologische opgravingen die tegenwoordig onder UNESCO vallen.

Panoramisch uitzicht op Alicante avonds in de winter

Castellón

Castellón is de noordelijkste provincie van Valencia. Hoewel je ook hier kustplaatsen en kuuroorden aan zee vindt, is deze provincie met name geliefd onder natuurliefhebbers. Het is een van de meest bergachtige provincies van heel Spanje en bezaaid met natuurgebieden. Castellón ligt aan de Costa Azahar, de ‘oranjebloesem kust’, vernoemd naar de vele sinaasappelbomen hier groeien. Voor de kust ligt de vulkanische archipel Islas Columbretes, een beschermd natuurgebied waar verschillende met uitsterven bedreigde diersoorten leven. Ook het Sierra Calderona gebergte ligt in Castellón. Het park rondom dit gebergte is ruim 17.000 hectare groot en strekt zich uit tot in de provincie Valencia. Dit is de ideale plek om vogels te spotten. Bovendien leven hier wilde katten, wilde zwijnen, reeën en dassen. Qua plaatsen zijn hoofdstad Castellón de la Plana en vissersstadje Vinaròs aanraders. Voor strandliefhebbers is het gezellige Peñíscola een must-go.

L’Illa Grossa, natuurreservaat Columbretes

Valencia

De provincie Valencia ligt aan zowel de Costa Blanca als de Costa Azahar. De belangrijkste kustplaats is hoofdstad Valencia zelf, een stad die enerzijds bekend staat als stad met een rijke historie in o.a. de zijdehandel, en anderzijds als moderne stad van kunsten en wetenschap. Hier vind je een eeuwenoud centrum, maar ook avantgardistische gebouwen. Het is een zeer levendige stad, waar je vooral tijdens midzomer, wanneer het spectaculaire vuurwerk afgestoken wordt, wilt zijn. In de omgeving liggen enkele niet toeristische prachtige plaatsjes, zoals het middeleeuwse stadje Bocairent of de kasteelstad Xativa. Montanejos is een heerlijke plek met natuurlijke warmwaterbronnen waar in gezwommen kan worden. Bovendien heeft Valencia twee natuurparken, waaronder het park Albufera. Hier wordt de rijst voor de paella verbouwd. Ook vind je hier het grootste Spaanse zoetwatermeer, waar in de winter vele bijzondere trekvogels en flamingo’s gespot kunnen worden.

 

ufabet

%d bloggers liken dit: