" Samen Spanje ontdekken "

Wat je niet ziet op de Spaanse stranden

Wat je niet ziet op de Spaanse stranden

Elk jaar gaan er ongelooflijk veel mensen, ook uit Nederland en België naar Spanje. Hierbij focust merendeel zich op de spaanse stranden voor een zonvakantie. Easyspanje vindt dat erg zonde. Spanje is zoveel meer dan Spaanse Stranden alleen. Hier is (slechts) een klein overzicht van wat je kunt missen als je alleen komt voor de spaanse stranden.

 

 

Picos de Europa – Lago de Enol

Lago de Enol is een prachtig gletsjermeer dat ligt in het Spaane natuurgebied Pico de Europa in de deelstaat Asturië op een hoogte van 1.070 m tussen Pico Mosquital (1.268 m), Porra de Enol (1.274 m) en Cerro de Sobornín (1.183 m). De omgeving is er een van semi-bergachtig, ruig landschap. Dit maakt het gebied meer geschikt voor wandelen dan om te bewonderen.

Lago de Enol

Alhambra in Granada

Het Alhambra is een prachtig historisch fort dat diende als paleis voor de Moorse heersers van het koninkrijk Granada. Het is ongetwijfeld het bekendste Moorse bouwwerk van Spanje en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Hooggelegen op een plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad, was het fort gemakkelijk te verdedigen tegen aanvallen van piraten en nabijgelegen koninkrijken. Naast de islamitische kunst en bouwwerken uit de tijd van de sultans, bevinden zich ook een middeleeuws paleis en verschillende overblijfselen van de katholieke cultuur binnen de muren van het fort. Om te begrijpen waar deze verschillende invloeden vandaan komen, is het belangrijk om wat meer te weten over de geschiedenis van het Alhambra.

Puento Nuevo – Ronda Andalusië

De huidige Puente Nueve is 98 meter van de basis naar de top en werd gebouwd van 1759 tot 1793, in totaal 34 jaar, en reikt 66 meter van links naar rechts. Het oorspronkelijke ontwerp werd getekend door Domingo Lois de Monteagudo, een architect van grote bekendheid, en men gelooft dat het onderste derde deel van de brug onder zijn leiding werd gebouwd, hoewel hij in 1778 niet langer betrokken was bij het project.

Puente Nuevo, Ronda, Andalusia

Waterval van Ezaro – A Coruna, Galicië

Cascada del Ézaro is een grote krachtige waterval in de Rio Xallas. Water uit verschillende rivieren en kleine stroompjes verenigt zich in een reservoir met de naam Encoro de Santa Uxía. Het reservoir wordt gebruikt voor het opwekken van stroom. Maar voor zover ik kan zien stroomt er nog steeds een constante hoeveelheid water, waardoor een grote waterval ontstaat; Cascada del Ézaro.

Waterval van Ezaro

Basiliek van Onze Dame in Zaragozza (El Pilar)

Het bekendste monument uit Zaragoza is de Pilar-kathedraal. Een grote en prachtige kathedraal die van binnen versierd is met onder andere schilderijen van Francisco Goya. Voor de kathedraal ligt het Plaza del Pilar, een van de grootste pleinen van Europa met een lengte van 1500 meter.

Basiliek van Onze Dame in Zaragozza

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: