" Samen Spanje ontdekken "

Zaragoza hoofdstad van Aragon

Zaragoza
Spanje kent natuurlijk veel grote steden die je kunt bezoeken, Zaragoza is een van deze steden. De op vier na grootste stad van Spanje, liggend halverwege tussen Madrid en Barcelona.

Zaragoza is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en valt onder de autonome regio Aragon. Deze stad telt meer dan 650.000 inwoners en ligt op 199 meter boven het zeeniveau. Je vindt hier veel verschillende landschappen. De stad ligt namelijk in een vallei met bergen, bossen en woestijnen. Daarbij ligt de stad ook aan de rivier Ebro, wat vroeger belangrijk was voor de handel.

 

De temperatuur in Zaragoza is ook typisch Spaans: lekker warm. In de zomer is het soms wel 3 maanden achter elkaar warmer dan 30 graden. Aan de andere kant zijn de winters juist weer een stuk kouder.

Cultuur in Zaragoza

Spanje is een groot land waarin elk gebied zijn eigen culturele kenmerken en bezienswaardigheden heeft. Ook Zaragoza heeft kenmerken die deze stad uniek maken.

Festivals

Een van de leukere dingen om mee te maken als toerist, zijn de festivals die er worden gehouden. Denk hierbij aan het jaarlijkse Fiestas del Pilar, dat in oktober plaatsvindt en 9 dagen duurt. Tijdens het festival is van alles te doen. Denk aan feestjes, markten, optochten, kermis en vuurwerkshows.

Een ander veel bezocht festival is Semana Santa. Een festival dat in heel Spanje wordt gevierd dat in het teken staat van het Christelijke geloof.

Zaragoza

Pilar-kathedraal en de Ebro Rivier.

Expo 2008

Ook leuk om te weten is dat Zaragoza in 2008 de ‘Wereldtentoonstelling’ mocht organiseren. Dit zijn internationale exposities die sinds 1851 in verschillende landen worden gehouden. Je kent de Wereldtentoonstelling waarschijnlijk vooral van de Eiffeltoren in Parijs of het Atomium in Brussel. Tijdens zo’n expo kan een land laten zien wie ze zijn, wat vaak resulteert in een gebouw of kunstwerk. De expo stond in het teken van water en duurzame ontwikkeling.

Bezienswaardigheden

Zaragoza

El Pilar aan de Ebro

Zaragoza heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 2000 jaar geleden. Aan de stadsmuren, kerken, paleizen, soorten huizen en pleinen kan je goed zien welke bevolkingsgroepen hier allemaal geleefd hebben.

El Pilar

Het bekendste monument uit Zaragoza is de Pilar-kathedraal. Een grote en prachtige kathedraal die van binnen versierd is met onder andere schilderijen van Francisco Goya. Voor de kathedraal ligt het Plaza del Pilar, een van de grootste pleinen van Europa met een lengte van 1500 meter.Catedral del Salvador

Nog een kathedraal die de moeite waard is om te bezoeken, is de Catedral del Salvador, ook wel La Seo genoemd. Deze kathedraal heeft veel eeuwen meegemaakt en je komt hier van alles tegen van barok tot Romaanse stijlen, maar ook overblijfselen van toen deze kathedraal nog een Romeinse tempel en een Moorse moskee was.

 

Palacio de la Aljafería

Palacio de la Aljafería

In Zaragoza vind je ook het paleis de la Aljafería, gebouwd in de 9e eeuw en door de jaren heen door veel verschillende koningen bewoond. Tegenwoordig bevindt zich hier het parlement van de provincie Aragon, maar sommige delen zijn ook voor het publiek toegankelijk.

YOU MIGHT ALSO LIKE

0 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: